Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

„Általános ellenzéki tiltakozás indult a közös teherviselés ellen. A budapesti baloldali polgármesterek, Tóth Bertalan, de még maga Gyurcsány is közös nyilatkozatok tömkelegével, személyeskedő nyilatkozatokkal, és megvalósíthatatlan pénzosztogatási javaslatokkal teszik nyilvánvalóvá, hogy valójában nem akarnak részei lenni a megoldásnak. Bajnai Gordon már odáig is elmerészkedett, hogy közös teherviselés helyett közös eladósodásról beszéljen, nyilván az IMF segítségével” – írta vasárnapi Facebook-bejegyzésében Kocsis Máté. A fideszes politikus szerint ezt nem először csinálják, mindenki emlékszik rá, hogyan kezel válságot a baloldal és ezzel szemben milyen erőfeszítések árán állította talpra a magyar gazdaságot az Orbán-kormány.

„Érdekes, hogy az ország kormánypárti polgármesterei – akik jóval többen vannak, mint az ellenzékiek – nem panaszkodnak, és nem a hangulatkeltésen dolgoznak, hanem a helyzetet tudomásul véve végzik a feladataikat. Csak a baloldali kerületek polgármesterei gondolják úgy, hogy a közös teherviselés az, amikor mindenkinek – a munkavállalóknak, a vállalkozásoknak, multiknak, bankoknak, a kormánynak, tényleg mindenkinek – kevesebb pénze lesz, akkor nekik nem.

Szolidaritásról beszélnek, csak épp ők nem azok. Mondvacsinált okokból megint ellenzik a kormány intézkedéseit, ezzel is gátolják a vírus elleni védekezést és bizonytalanságot keltenek.

Ugyanezt tették a parlamentben is. Egyre világosabban látszik, hogy valójában nem akarják kivenni a részüket a közteherviselésből.

Kocsis Máté szerint az ellenzékiek saját megerősödésüket remélik az ország legyengülésétől, de szavai szerint a kormánypártok egyikben sem lesznek partnerek.

Margaret Thatcher: “Az a baj a szocialistákkal, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak mások pénzéből.”Általános ellenzéki…

Gepostet von Kocsis Máté am Sonntag, 5. April 2020

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton arról beszélt, hogy a kormány magán kezdte a koronavírus-járvány miatt szükséges takarékosságot, így elvon és átcsoportosít a tárcáktól összesen 1345 milliárd forintot, ami a gazdaság védelmére és újraindítására létrehozott alapban áll rendelkezésre. A járvány elleni védekezési alapba 663 milliárd forintot biztosítanak, abba be kell fizetni az idei párttámogatások 50 százalékát, a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adót, a pénzügyi szektor hozzájárulását és a gépjárműadó önkormányzatoknak járó részét.

– Az eredményes védekezéshez szükséges források biztosítása érdekében a kormány jelentős átcsoportosításokat hajt végre, és közös teherviselésre kötelez másokat is, így a politikai pártokat, a multinacionális kereskedelmi láncokat, a bankokat és az önkormányzatokat is – mondta.

Gulyás Gergely ismertetése szerint a koronavírus-járvány elleni védekezési alapba befizetett párttámogatások 1,2 milliárd forintot tesznek ki, a multinacionális láncokat terhelő adó 36 milliárd forintot jelent, a bankoktól 55 milliárd forintot várnak.

Hozzátette: a gépjárműadó központi költségvetésbe átirányított része idén 34 milliárd forint lesz, az önkormányzatokat arra kérik, hogy ezzel járuljanak hozzá a járvány elleni védekezéshez.