Schmuck Erzsébet a Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatón azt mondta, a Dunakanyar Magyarország egyik legszebb tája, most 122 hektár került veszélybe a tervezett homok- és kavicsbánya miatt.

Hirdetés

Hozzátette: az emberek háta mögött akarnak Pilismarót közvetlen közelében bányát nyitni, ugyanis a bányanyitás csak az utolsó pillanatban derült ki a helyi lakosok számára.

Az ellenzéki politikus közölte, az LMP azt követeli, hogy a helyi emberek dönthessenek a bányanyitásról, emiatt a zöldombudsmanhoz fordulnak és támogatják a helyi népszavazási kezdeményezést is.

Schmuck Erzsébet hangsúlyozta, a demokráciával teljesen ellentétes, hogy a hatalom el akar titkolni egy ilyen horderejű bányanyitást és az ott élő emberek érdekeit háttérbe szorítva kiszolgálja a környezetkárosító cégek anyagi érdekeit.

Korábban írtuk

Hozzátette: nem elég, hogy lemondott a pilismaróti polgármester, az elsődleges cél, hogy megakadályozzák a bányanyitást.

Amíg a pilismaróti emberek nem döntenek, addig egy kapavágást sem szabad végrehajtani – mondta.

Sajtóinformációk szerint lemondott Pergel István Csaba, Pilismarót független polgármestere, mert kiderült egy homok-kavicsbánya megnyitásának terve, amiről a helyieket későn értesítették, s ez ellenállást váltott ki körükben.

Az LMP a zöld ombudsmanhoz fordul

Az LMP a zöld ombudsmanhoz fordul a pilismaróti homok- és kavicsbánya nyitás ügyében.

Gepostet von Schmuck Erzsébet am Dienstag, 21. Juli 2020