Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (szerk.)
Hirdetés

Karácsony Gergely bort iszik és vizet prédikál – fogalmazott a Fidesz az MTI-nek szerdán küldött közleményében, visszataszítónak nevezve, hogy miközben a főpolgármester az átláthatóságról beszél, addig „az adófizetők pénzét propagandára költi”.

A nagyobbik kormánypárt jogilag és erkölcsileg is kifogásolhatónak tartja, hogy a fővárosi önkormányzat fizeti Karácsony Gergely privát Facebook-oldalának hirdetéseit. Egy olyan oldalról van szó – írták -, amely Karácsony Gergely főpolgármestersége előtt is létezett, és amelyen a főpolgármester elsősorban nem a fővárossal kapcsolatos információkat oszt meg, hanem „politikai propagandára használja”.

A nyilvános adatok szerint eddig csaknem 30 millió forintot költött Karácsony Gergely Facebook-oldalának hirdetéseire – közölte a Fidesz, hozzátéve: az is megfigyelhető, hogy a fővárosi önkormányzat által finanszírozott hirdetésekre eleinte 25 és 30 ezer forintokat költöttek, mostanra azonban már a dupláját fizetik ki. Szintén nyilvános adat, hogy összesen 13 ember dolgozik Karácsony Gergely Facebook-posztjain – jegyezték meg.

Korábban írtuk