Fotó: MTI/Rosta Tibor
Elektromos határzárra figyelmeztető tábla Röszke közelében, a magyar-szerb határnál

Több mint harmincezer illegális migránssal szemben kellett már intézkedniük idén a magyar hatóságoknak. Csak szerdán 310 betolakodó tette próbára az egyenruhásokat.

Hirdetés

A számok jelzik, hogy továbbra sem enyhül a nyomás Magyarország déli határain. A behatolni igyekvők száma már augusztus 24-én meghaladta az elmúlt öt esztendő bármelyikének éves mennyiségét, azóta pedig 10 ezernél is több migráns kísérelt meg Magyarországra jutni.

Az idegenek továbbra is változatos módszerekkel próbálkoznak. Először tavaly ősszel fedeztek fel például a műszaki határzár alatt ásott alagutat; erről a magyar sajtóban elsőként a Demokrata számolt be. Ma pedig már szinte nem múlik el hét, hogy ne bukkannának újabb föld alatti járatra a rendőrök.

A nyomás fokozódását jelzi, hogy egyre gyakrabban buknak le az országnak a déli határoktól távolabbi vidékein is illegális migránsok és embercsempészek. Az M1-es autópálya térségében több alkalommal is kézre kerültek a törvénysértő idegenek, de egyebek mellett a budapesti Keleti pályaudvaron, Szigetszentmiklóson, Gyálon, Leányfalun, Nagykanizsán is horogra akadtak a hívatlan jövevények. Októberben Dunaföldvárnál hosszas autós üldözés után csípték el a migránsokat a rendőrök, nemrég a Kapuvárhoz közeli Vitnyédnél pedig egy állig felfegyverzett embercsempész felrobbantotta magát.

Mindez azt jelzi, hogy a koronvírus-járvány mellett, bár a balliberális propaganda elszántan tagadja, továbbra is kiemelt fenyegetést jelent az illegális bevándorlás, és a jövőben sem számíthatunk a nyomás enyhülésére.

Korábban írtuk