A II. kerület polgármestere néha érdemben is csinálhatna valamit Őrsi Gergely megválasztása óta nem tesz mást, csak…

Posted by Fidesz II. kerület on Wednesday, March 10, 2021
Hirdetés

A Fidesz szerint az MSZP-s polgármester „legfőbb célja, hogy ő legyen az emberarcú, kedves kerületvezető srác/bácsi. Persze ez egy polgármestertől nem szokatlan. Az már baj azért, amikor teljesen elrugaszkodik a valóságtól és mindenben (is) jó fej akar lenni.”

Őrsi Gergely haszontalan intézkedéseit ekképp sorolták: „Nemrégiben az jelent meg az Őrsit évek óta gátlástalanul támogató egyik portálon, hogy nőnapra nőkről nevez el közterületeket, igaz olyanokat, ahol semmilyen ingatlannyilvántartási cím nincs. Tehát eddig sem kereste ezeket a helyeket a térképen senki. De nevezhetjük szép gesztusnak. Aztán jött valami érthetetlen hír szintén ezen az „objektív” oldalon, hogy a II. kerületi polgármesteri hivatalban a nők hány százalékkal keresnek kevesebbet, mint a férfiak: 1,1 százalékkal. Komoly adat.”

Ennyi év után talán elvárható lenne, hogy „szuperokos és tévedhetetlen” internetpubik ne keverjék az önkormányzatot és a polgármesteri hivatalt, de ez már tényleg csak felesleges kötözködés – jegyezte meg a II. kerületi Fidesz, amely a női egyenjogúság kérdésében a korábbi fideszes vezetés mérföldekkel jobb teljesítményére emlékeztetett:

2006 és 2019 között 1 alpolgármestere volt a II. kerületi Önkormányzatnak, Dankó Virágnak hívják. Jelenleg 4 alpolgármester van, mindegyikük férfi! Ez ugye a női arányt nézve 100-ról 0 százalékra csökkenés. (Persze a politikusi költségek radikális emelkedése sem elhanyagolható.)

De a képviselő-testületben hatalmon lévő szivárványkoalíciós (DK-Momentum-LMP-MSZP-PM) többség is kevesebb nőt számlál arányaiban, mint a helyben ellenzékként működő Fidesz-KDNP sorai. A balliberális képviselők 17 százaléka nő, míg a kormánypártiak között ez az arány 25 százalék.

Korábban írtuk