Szimbolikus gesztusról van szó: a dokumentumot a következő napokban az EU valamennyi kormánya és parlamentje, valamint a többi uniós intézmény is megkapja.

Hirdetés

Az uniós parlament az Európai Bizottság támogatásával így határolódik el Lengyelországtól, ahol az utóbbi években több száz önkormányzat nyilvánította magát LMBTQI-mentes övezetnek, tiltakozva a genderideológia káros hatásai ellen.

Az Európai Parlament nemcsak Varsónak, de Budapestnek is odaszól a határozatban, mondván: Magyarország az alaptörvény tavaly decemberi módosításával korlátozta a LMBTQI-személyek jogait, s semmibe vette a transznemű és nem bináris személyek létezését.

(A nem bináris nemi identitás az, amelyik sem a férfi, sem a női kategóriába nem illeszkedik.) Az „apa férfi, az anya nő” kitételt az Európai Parlament Lettország esetében is kifogásolja: a balti államban a parlament javasolta a magyarhoz hasonló alkotmánymódosítást, ám azt az alkotmánybíróság végül jogellenesnek ítélte meg. Rigában azt mindenesetre kimondták, hogy a házasság férfi és nő közötti szövetség.

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

Korábban írtuk