Hajlandó a kormány változtatni az oltási terven? – Kocsis-Cake Olivio interpellációja a parlamentben #Párbeszéd

Posted by Párbeszéd Magyarországért on Tuesday, March 16, 2021
Hirdetés

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) arról tudakozódott az emberi erőforrások miniszterétől: hajlandó-e megfogadni a kormány az ellenzék javaslatait és módosítani az oltási stratégián annak érdekében, hogy ne fordulhassanak elő a március 6-i hétvégéhez hasonló jelenetek.

Szerinte az emberek a háziorvosokra dühösek, mert miközben azt hallják a médiából, hogy minden rendben van az oltásokkal, nem kaphatják meg a vakcinát.

Hozzátette: miközben a miniszterelnök arról beszélt, hogy napok alatt egymillió embert lehetne beoltani, vasárnap csak 13 ezren kaptak vakcinát, sokhelyütt tumultuózus jelenetek közepette.

Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára teljesen komolytalannak nevezte a magyar ellenzék magatartását, mondván, egyik héten nyitást, a másikon zárást sürgetnek, miközben olyan vakcinával oltanának húsétkor, ami majd karácsonykor érkezik.

Korábban írtuk

Hozzátette, a hazai oltottsági mutató közel kétszerese az uniós átlagnak, Európa egyik legjobb vakcinációs rendszere a magyar, miközben az EU vezetői maguk is belátták már, hogy nem működik az általuk felállított szisztéma.

Hangsúlyozta: csak hatásos és biztonságos oltóanyagot kaphatnak a magyar polgárok, bevizsgálják az érkező vakcinákat, amelyek egy részét az ellenzék be sem engedte volna az országba, hiszen a kínai oltóanyag behozatala ellen gyűjtenek aláírásokat.