Miután több, egymástól független felmérés is megerősítette, hogy megbukott a baloldali oltásellenes kampány, Gyurcsányék némileg taktikát változtattak – írja az Origo. Ennek a taktikának a legfontosabb eleme, hogy elbizonytalanítsák az embereket az oltások beadását illetően. A DK-s Sebián-Petrovszki László parlamenti felszólalása például rendkívül tanulságos ebből a szempontból – a képviselő azzal riogatott, hogy akik a kínai Sinopharm vakcinájával oltatják be magukat, azok számos európai országba nem utazhatnak majd be, és nem fogják látni az esetleges külföldön élő gyermekeiket és unokáikat.

Hirdetés
Parlamenti felszólalás 2021.05.04.

Komolyan mondom, hogy nem értem, hogy miért kell a baloldalnak nyilvánvalóan alaptalan híresztelésekkel oltásellenességet gerjesztenie, miközben mindenkinek – pártpolitikai hovatartozástól függetlenül – az lenne az érdeke, hogy minél több ember minél előbb beoltassa magát? Ez történelmi felelőtlenség!Válasz Sebián-Petrovszki László (DK) képviselő úrnak

Posted by Orbán Balázs on Tuesday, May 4, 2021

Minderre Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt reagálta,

komolyan mondom, hogy nem értem, hogy miért kell a baloldalnak nyilvánvalóan alaptalan híresztelésekkel oltásellenességet gerjesztenie, miközben mindenkinek – pártpolitikai hovatartozástól függetlenül – az lenne az érdeke, hogy minél több ember minél előbb beoltassa magát? Ez történelmi felelőtlenség!

Itt a Gyurcsány-féle elbizonytalanítás

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldali oltásellenes kampány egyik vezetője a bukott televíziós, a magát kvízprofesszornak hívató Vágó István. A DK-s elnökségi tag az oltásellenes bejegyzéseit szinte óránként teszi ki a közösségi oldalára, ahogy korábban írtuk, gyakorlatilag egy álhírgyárat üzemeltet. Csak kedden három olyan bejegyzést írt, amiben a keleti vakcinák ellen szólalt fel.

Vágó és Gyurcsány célja teljesen egyértelmű: ha sikerül bizonytalanságot kelteni a vakcinák ellen, akkor elhúzódhat a járvány, ha elhúzódik a járvány, annak pedig a gazdaság láthatja a kárát. Az utóbbi esetben pedig Gyurcsányék azzal számolnak, hogy nekik kedvezhet a rossz gazdasági helyzet 2022-ben.

Korábban írtuk

Az oltások elleni bizalmatlanságot táplálja Komáromi Zoltán legutóbbi nyilvános megszólalása is. A DK-s egészségügyi szakpolitikus és háziorvos szerint „a kormánynak életveszélyes dolog, ha ilyen számokkal játszik, és a 2 millióhoz, 4 millióhoz, 6 millióhoz különböző engedményeket rendel hozzá, és ezzel azt a képzetet kelti a laikusokban, hogy ő védett a betegséggel szemben”. Komáromi tehát azt sugallja, hogy semmi értelme az oltásoknak, ez is az elbizonytalanítás része.

Bújtatott kampány

Jól mutatja a baloldal vakcinákkal szembeni hecckampányának súlyos következményét az is, hogy a legfrissebb felmérések szerint a baloldali szavazók körében az oltási hajlandóság lényegesen alacsonyabb, mint a kormánypárti szavazók között. 

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE KATTINTVA.