Hirdetés

Jakab Péter a felszólalásának azt a címet adta: Minek nevezzelek? Ennek jegyében a kormányfőt előbb miniszterelnök elvtársnak nevezte, majd gyorsan helyesbített miniszterelnök úrra, aztán úgy szólította meg, hogy „öntől mint régi kommunistától”, majd ismét korrigálta önmagát, fiatal demokratának hívva a kormányfőt.

Ezt követően szemrehányóan megjegyezte, hogy „önök nagyon sértődősek”.  

Szólítsam önöket mókuskának? – tette fel a kérdést aztán a Jobbik frakcióvezetője. Latorcai János már ez után a szakasz után jelezte Jakab Péternek, hogy a személyes megszólításoknak is van határa.

Jakab Péter ismét produkálta magát a Parlamentben. Megszoktuk már tőle. Akármennyire is próbáltuk korábban komolyan venni, mostanra világos, csak a bohócsapkát viseli a Gyurcsány-showban.

Posted by Hollik István on Monday, May 31, 2021

Ahogy az lenni szokott, Orbán Viktor higgadtan tette helyre a ripacskodó Jakabot, megemlítve, hogy ő egy olyan komédiás, aki hétről hétre bohócot csinál magából. Szellemesebb mutatványokat várunk, kérem, szedje össze magát – tanácsolta a hepciáskodó képviselőnek.

Nézd meg, ahogy Orbán Viktor helyretette Jakab Pétert."Ön valójában egy komédiás, aki hétről hétre a szemünk előtt…

Posted by Fidesz on Monday, May 31, 2021
Korábban írtuk

Fotó: Facebook (képernyőfotó)

A viszonválaszban Jakab Péter szokás szerint nem bírt magával, és miután letolvajozta a miniszterelnököt, egy sálat kezdett el lobogtatni. Már a tolvajozás után jelezte neki Latorcai János, hogy fejezze be ezt, mert el fogja venni tőle a szót, de a lobogtatásnál már meg is tette, mivel a képviselő előzetesen nem jelezte ebbéli szándékát.

Orbán Viktor ezután még élt a viszonválasz lehetőségével, felidézve, hogy a Jobbikot már korábban megvette egy milliárdos, most egy másik teszi ugyanezt. A miniszterelnök szó szerint idézte a Jobbik alapító nyilatkozatát:

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból.”

– A kérdés csak az, hogy mit, illetve mennyit kapott ön Gyurcsánytól azért, hogy ezt a mondatot a Jobbik emlékezetéből végleg kitörölje? – zárta le válaszát egy kérdéssel a kormányfő.