Hollik István (KDNP) felszólalásában a tizenöt éves őszödi beszédről beszélt, mellyel Gyurcsány Ferenc megalkotta „a politikai gátlástalanság” új mértékegységét, és annak maximumát. Miniszterelnökként megszegte parlamenti esküjét, és átverte a polgárokat, majd később bocsánatkérés helyett hatalomhoz való ragaszkodás, lovasroham, szemkilövetés jellemezte ténykedését – sorolta.

Hirdetés

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában azt kérte: senki se feledkezzen meg arról, hogy mi történt 2006 októberében, amikor válogatás nélkül az akkori kormány utasítására békés tüntetőket kínoztak meg és vertek véresre. Majd megosztotta egy húszéves fiatal lány kálváriájáról tett beszámolóját.

Hollik István erre reagálva hangsúlyozta: a tizenöt éve megtapasztalt gátlástalanság azóta is része a baloldalnak. Magyarország sikeres jövője érdekében az őszöddel átitatott múltat kell legyőzni – hangsúlyozta.

Gulyás Gergely reményeit fejezte ki, hogy nem tér vissza az a politikai korszak, amikor hazugsággal lehetett választást nyerni.

Korábban írtuk

2006 őszéről a Parlamentben

Posted by Gulyás Gergely on Monday, May 31, 2021