Hirdetés

Kvízmesterünk az ATV Egyenes beszédében azt találta mondani: jobban élünk, érezhetőn jobban, mint négy éve, de mi haszna, ha elhagytak minket a lengyelek, csehek, szlovákok, és már jönnek ránk a románok is!? A történelem mélységes mély kútjába tekintvén pedig az mutatkozik, hogy a bezzeg országok közül többet tápláltunk saját húsunkkal és vérünkkel, s egyet sem raboltak annyiszor negatív tartományba saját vezetői, mint minket.

Európa egyik nagyhatalmát 1526 után elporlasztotta az oszmán. Az oszmán hagyta maradékra települt Habsburg ugyanúgy gyilkolt, rabolt tovább. Később a nyakunkba akasztották az első nagy háborút, ami újra elfogyasztotta az országot, majd a maradékot pusztították a vörösök. Kivitték az országból az utolsó tojást és rajszöget is, levágták kezünket-lábunkat, mégis talpra álltunk, ami után hamarosan ránk gurították a második nagy háborút, lemészárolták ifjainkat, megint kirabolva és porig bombázva az országot, miközben például cseh földön se csapatmozgások nem voltak, se bombák nem hullottak, viszont teljes gőzzel dolgozott a Škoda művek – máig erős ipari országként tartva Csehországot és Szlovákiát. Itthonról meg a ránk szabadított vörösök kiűzték, megsemmisítették, eltüntették a teljes arisztokráciánkat, polgárságunkat, és az Egyházügyi Hivatallal magát az egyházat is.

A félig magára talált ország teljesítménye később megint elillant, mert a megbukott miniszterelnök lemondásakor felvett gigakölcsönök azonnal elpárálltak. Mégis talpra álltunk, és kezdjük visszapótolni nemzeti vagyonunkat, elvett nemzeti kincseinket, értékeinket, s valóban jobban élünk, mint tavaly, mint négy vagy tíz éve. Úgy, hogy a külső és belső bombagyárosok pillanatig se tartanak tűzszünetet. Most azon dolgoznak itthon és Brüsszelben, hogy mindez tönkremenjen, miközben favágó úr eltartott kisujjal nyafog: na jó, jó, de a többiek előttünk járnak! 

Korábban írtuk