Hirdetés

Harangozó Tamás (MSZP) azt kérte Németh Szilárdtól, reagáljon Ruszin-Szendi Romulusznak, a Magyar Honvédség parancsnokának nyilatkozatára, amelyben azt mondta, a honvédség már nem a néphadsereg, amelyben elhízott, részeges tisztek vezették a sorkatonákat.

Válaszában Németh Szilárd azt hangoztatta, a Fidesz-KDNP-kormány tiszteli és megbecsüli a magyar honvédeket, fejleszti a honvédséget, újjáépíti a hajdan nagyhírű magyar hadiipart.

A honvédség vezetői alárendeltjeiknek példát mutatva a végsőkig hűek hazájukhoz, minden nap teljesítik tiszti esküjüket, testileg, lelkileg és szellemileg felkészültek – mondta. Hozzátette, Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy is ilyen ember és kiáll mellette az ilyen nemtelen és aljas támadásokkal szemben.

Harangozó Tamás viszonválaszában megismételte kérdését, hogy a minisztérium egyetért-e Ruszin-Szendi Romulusz minősítésével az 1990 előtt szolgált tisztekről, megjegyezve, hogy a honvédelmi miniszter is szolgált tisztként a rendszerváltozás előtt.

Korábban írtuk

Németh Szilárd szerint a parancsnok azt mondta, hogy a jelenlegi már „egy más szellemiségű honvédség”, amelyik azt tűzte ki maga elé célul, hogy a térség legütőképesebb, legmodernebb hadserege lesz. Ebben pedig nincs semmi kivetnivaló.