Fotó: Mandiner
Hirdetés

A Mandiner azt követően kérte ki a Főpolgármesteri Hivataltól Karácsony Gergely személyautójának menetleveleit és üzemanyagszámláit, miután kiderült: a főváros vezetője hivatali autójával érkezett kormányfőjelölti kampányának vidéki állomásaira.

Bár továbbra sem lehet tudni, hogy összességében mennyi pénzt áldoztak a pártok az átláthatóbb Budapestért is küzdő főpolgármester előválasztási kampányára, a hivatali személyautó havi futásteljesítményéből, valamint a lapnak megküldött üzemanyagelszámolásokból kitűnik: a Főváros is hozzájárult a Párbeszéd társelnökének miniszterelnök-jelölti kampányához.

Karácsonyék tavaly májusban vették át az SDZ-323 rendszámú, hamuszürke, Toyota Prius Plug-In Hybrid típusú gépjárművet. 2021 májusáig, amikor a városvezető bejelentette indulását a baloldali előválasztási procedúrán, a céges autó havi átlagos futásteljesítménye 2500 kilométer volt, a kampányidőszakban (májustól októberig) viszont ez majdnem a duplájára, havi 4700 kilométerre nőtt.

A városvezető hivatali személygépkocsija idén júliusban (6068 kilométer), illetve szeptemberben (6625 kilométer) futott a legtöbbet, az üzemanyagszámlák annak ellenére százezer forint fölé emelkedtek, hogy a MOL Nyrt. a töltőállomási (piaci) áraihoz képest bizonyos százalékú kedvezményt biztosít a Hivatal számára. Összehasonlításképpen: 2020 júliusában 3245, szeptemberben 2142 kilométert tettek meg a céges autóval; előbbi futásteljesítményért 28 ezer 260, utóbbiért 19 ezer 400 forintot fizettek – olvasható a Mandiner cikkében.

További részleteket IDE KATTINTVA, a Mandiner oldalán olvashatnak.

Korábban írtuk