„Magam részéről sose láttam még olyan esküvői fényképet, amit a válás után is érdemes lett volna bekeretezni.”
(Dimitri Verhulst)

Hirdetés
Fotó: shutterstock.com/Africa Studio

Amilyen vészesen gyorsan közeledik Bálint napja, úgy kezdenek honleányaink egyre jobban reménykedni abban, hogy idén végre nemcsak piros lufikról és bonbonokról, hanem esetleg gyémánt- vagy karikagyűrűről is posztolhatnak képet valamely közösségi oldalon. Persze az urakat néha noszogatni kell, hiszen maguktól nem mindig találják ki elsőre, hogy mit akar a nő. Ennek érdekében bemutatok a hölgyeknek néhány lehetséges, rávezető társalgási mintát. Sajnos a korrektség kedvéért a férfi várható reakcióját is melléjük kell hogy írjam. 

***

Nő: Képzeld, hallottam a hírekben, hogy egy nő gyűrűje beakadt a gyárban a gépsorba, és letépte az ujját. Ez a veszély engem nem fenyeget. Vagy igen?

A férfi reakciója: Nem. Te irodában dolgozol.

*

Nő: Jó szellősen pakoltad be a kazánházban a brikettet? Mert ha nagy rajtuk a nyomás, könnyen gyémánttá válnak. Tudoood! Gyémánttááá!

A férfi reakciója: Bárcsak úgy lenne! Vennék az árából egy PlayStation 5-öt!

*

Nő: Szerintem Juliék teljesen megőrültek. Még csak négy éve vannak együtt, de Peti máris megkérte a kezét. Ez a szerencsétlen meg egyből igent mondott. Annyira örülök, hogy te így 8 év, 6 hónap, 12 nap és 3 óra után se kapkodod el…

A férfi reakciója: Annyira jó, hogy mi mindig egy hullámhosszon vagyunk!

*

Nő: Imádom ezt a NatGeót! Most mondták, hogy a földigilisztának öt pár szíve és rengeteg gyűrűje van. Bezzeg nekem csak egy szívem van, gyűrűm meg…

A férfi reakciója: Ne is mondd, még legalább egy teljes hónap, amíg újra pecázhatok a haverokkal…

*

Nő: Amikor azt mondtad, hogy Bálint-napra valami olyasmivel lepsz meg, amire régóta vágyom, nem igazán arra gondoltam, hogy újranézzük a nyári zalakarosi közös vidiket.  

A férfi reakciója: Bocs, de az őszi debrecenieket nem találtam. 

Korábban írtuk

*

Nő: Komolyan, olyan cuki vagy, mint Frodó! Ja, bocs, nem! Annak legalább volt a szütyőjében valami. 

A férfi reakciója: (Nem szalonképes verbális megnyilvánulás, melyben Frodó szütyője a férfi valamely olyan szütyőszerű testrészével kerül összehasonlításra, amiben szintén van valami.)

*

Nő: Hogy mondtad? Hogy kérsz még egy kis bort? Ez briliáns ötlet, szívem! Vagy… várj! Smaragd! Nem! Zafír! Áh, azt hiszem, mégis úgy mondják helyesen, hogy briliáns!

A férfi reakciója: Zsír! Sört is hozzál, légyszi!

*

Nő: Kitaláltam egy új játékot. Játszunk egyet? Olyan, mint a barkohba, csak itt nem kell gondolnod valamire, hanem egyből rákérdezhetsz, én meg azonnal igent mondok. 

A férfi reakciója: Ha nem tárgy vagy személy, akkor fogalmam sincs…

*

Nő: Nézd, Édesem, a macsKARÁTalált a kedvenc játékára! 

A férfi reakciója: Bárcsak a Fradika is rátalálna már!

*

S végül a legutolsó:

Nő: Ha február 14-ig nem jegyzel el, a vadkutyákkal etetem meg a levágott…

A férfi reakciója ez esetben az azonnali merevgörcstől a pánikszerű menekülésig bármi lehet. Gyakorlottabbaknál akár még az oposszumszerű halottnak tettetés is benne van a pakliban.

***

Mindenesetre akár így, akár úgy, de elkeseredésre semmi ok, hiszen elég csak Newton feleségének első törvényére gondolni, mely szerint a leánykérés sebességét az idő mindig megoldja, vagy ha az nem, hát lehet szép lassan távolságot tartani.