Hirdetés

Tóth Bertalan (MSZP) úgy értékelte, hogy az Európai Unió Bíróságának múlt heti ítélete súlyosan befolyásolja Magyarország jövőjét.

Szerinte az az április országgyűlési választás tétje, hogy a 15 ezer milliárd forint uniós forrás felhasználható lesz-e Magyarországon. Az a tét, hogy ez a korrupt, pártállamot építő kormány hatalmon marad-e, mert akkor nem jönnek az EU-s pénzek – hangoztatta.

Hozzátette, vagy megjavul hirtelen Orbán Viktor, vagy kormányváltás lesz, és akkor felszámolják az államilag szervezett korrupciót, rendbe rakják az egészségügyet, a pedagógusok, az ápolók, a szociális szférában dolgozók bérét, adómentessé teszik a minimálbért.

Orbán Balázs elmondta, a magyar gazdaság 2010-ben az uniós fejlettség valamivel több mint felét, 2020-ban viszont az EU 27 gazdasági térség átlagának már 74 százalékát érte el.

Korábban írtuk

Zsarolásnak minősítette azt, hogy akkor jönnek az uniós források, ha Orbán Viktor változtat politikáján. Ez a magyar emberek zsarolása, mert a kormány oktatásban, a család- és gyermekvédelemben, a migráció területén olyan politikát folytat, amelyet a magyar választók elvárnak tőle – jelentette ki.