Krumpli, burgonya, pityóka, csicsóka, földialma, földiparadicsom, kolompér, kutyatök… Aligha akad még egy olyan növény, amelyet ennyi névvel illetne a néphagyomány. Az Újvilágból származó növény táplálkozásunk és kultúránk elengedhetetlen része. Ismerje meg történetét és felhasználási módjait!

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum Burgonya-napja az Európai Uniós forrásból (TÁMOP-3.2.8/B-08/KMR-2009-0020) megvalósuló, nagysikerű Családi Gasztro-Napok sorozat utolsó állomásaként november 20-án, 11 és 16 óra között várja az érdeklődőket. A rendezvény napján a múzeum állandó kiállításai ingyenesen megtekinthetők.

Gasztro-sarok:

Burgonyás péksütemények vására (Fejedelmi Pékek Rendje – Kemence Pékség)

Burgonyás kenyérlángos

Burgonyás falatok kóstolója – helyszíni főzés és kóstoltatás

Chio Premium Moments klasszikus olasz balzsamecetes, cheddar sajtos és indonéz egzotikus fűszerezésű chips kóstolója

Ismeretterjesztés és játék:

Fajtabemutató és szaktanácsadás – Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központ, Keszthely

14.00 Magyar Fajták. A keszthelyi Burgonyakutatási Központ eredményei – vetített előadás a burgonyáról. Előadó: Bilinszki Alíz agrármérnök

Burgonyavásár a MAGOSZ termelői közreműködésével

Régi idők tárgyai: „burgonyás” műtárgyak bemutatása

Ügyességi játékok és totó

Kézműves foglalkozások:

krumplinyomda

krumplipuska készítés

burgonyavirág faragás

burgonyabábok készítése (sün, lovacska, kakas, krumpli-sárkány, krumpli-pofa)

A belépés díjtalan!

A program nyitva tartása: 10-16 óráig (a múzeum 17 óráig látogatható)

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum (1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár)

www.mezogazdasagimuzeum.hu