A burgonyáé a főszerep az utolsó Családi Gasztro-Napokon
Krumpli, burgonya, pityóka, csicsóka, földialma, földiparadicsom, kolompér, kutyatök… Aligha akad még egy olyan növény, amelyet ennyi névvel illetne a néphagyomány. Az Újvilágból származó növény táplálkozásunk és kultúránk elengedhetetlen része. Ismerje meg történetét és felhasználási módjait!
A Magyar Mezőgazdasági Múzeum Burgonya-napja az Európai Uniós forrásból (TÁMOP-3.2.8/B-08/KMR-2009-0020) megvalósuló, nagysikerű Családi Gasztro-Napok sorozat utolsó állomásaként november 20-án, 11 és 16 óra között várja az érdeklődőket. A rendezvény napján a múzeum állandó kiállításai ingyenesen megtekinthetők.
Gasztro-sarok:
Burgonyás péksütemények vására (Fejedelmi Pékek Rendje – Kemence Pékség)
Burgonyás kenyérlángos
Burgonyás falatok kóstolója – helyszíni főzés és kóstoltatás
Chio Premium Moments klasszikus olasz balzsamecetes, cheddar sajtos és indonéz egzotikus fűszerezésű chips kóstolója
Ismeretterjesztés és játék:
Fajtabemutató és szaktanácsadás – Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központ, Keszthely
14.00 Magyar Fajták. A keszthelyi Burgonyakutatási Központ eredményei – vetített előadás a burgonyáról. Előadó: Bilinszki Alíz agrármérnök
Burgonyavásár a MAGOSZ termelői közreműködésével
Régi idők tárgyai: „burgonyás” műtárgyak bemutatása
Ügyességi játékok és totó
Kézműves foglalkozások:
krumplinyomda
krumplipuska készítés
burgonyavirág faragás
burgonyabábok készítése (sün, lovacska, kakas, krumpli-sárkány, krumpli-pofa)
A belépés díjtalan!
A program nyitva tartása: 10-16 óráig (a múzeum 17 óráig látogatható)
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum (1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár)
www.mezogazdasagimuzeum.hu