Megrongálódott lakóház az orosz megszállás alól felszabadított Herszon megyei Arhanhelszke településen 2022. november 6-án. MTI/EPA/Hannibal Hanschke
Hirdetés

Az orosz erők tönkretették a kulcsfontosságú infrastruktúrát, a kommunikációs, víz- és fűtési, valamint az elektromos hálózatot Herszonban, mielőtt kivonultak – jelentette be Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök elmondta, hogy a hatóságok megkezdték a takarítást a visszafoglalt városban, ahol majdnem kétezer aknát, drótakadályokat és fel nem robbant lövegeket hagytak az oroszok maguk után.

„Mindenhol ugyanez a céljuk: megalázni az embereket, amennyire csak lehetséges. De mindent helyre fogunk állítani, higgyék el nekem” – idézte a szavait a Reuters.

Zelenszkij beszámolt arról is, hogy pokoli harcok folynak a donyecki régióban, de az ukrán csapatok bátran ellenállnak, és tartják a védelmi vonalakat.

A Herszonba vezető úton a falusiak virággal köszöntötték az ukrán katonákat. A nemzetközi repülőtér közelében azonban folytatódott a hét végén is a tüzérségi tűzpárbaj, és a rendőrség közölte, hogy ellenőrző pontokat állítanak fel a városban és környékén, és átvizsgálják a hátrahagyott aknák után kutatva.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Világgazdaság honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk