HUSZÁRKONYHA – Karácsonyi mézes-mákos guba
Kultúra
/
A cikk emailben történő elküldéséhez
kattintson ide,
vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://demokrata.hu/kultura/huszarkonyha-karacsonyi-mezes-makos-guba-62578/
Egynapos kifliket, úgy 8 db-ot karikára vágunk. Mintegy 6 dl tejet, 5 dkg vajjal és 1 csomag vaníliás cukorral összekeverünk, majd felforralunk. Ha felforrt, ráöntjük a kiflikarikákra, és az azokat magában foglaló tálat enyhén rázogatva felitatjuk a tejet. Úgy 15 dkg darált mákot 3 db finomra összetört szegfűszeggel, reszelt citromhéjjal és 2 dkg porcukorral, valamint 3 ek mézzel összekeverünk. Rászórjuk a kiflikarikákra, összerázzuk, és az egészet tűzálló tálba tesszük. Még mézzel megöntözzük és forró sütőben kissé megsütjük. Van, aki vaníliás öntettel szereti. Jó melegen tálaljuk! A gyerekek rajonganak érte!
Hirdetés
Hirdetés