Hat főre: Felteszünk főni 6 marék bagócát, 1-1 nagy felkarikázott sárgarépával és fehérrépával, egy fél zellergumóval, 3-4 karfiollal. Amikor a zöldségek már majdnem megfőttek, mehet bele még 3 közepes felkarikázott burgonya és úgy 50 dkg karikára vágott jóféle füstölt kolbász. Mikor megfőtt, akkor vékony kenyérszeleteket aprítunk bele és úgy fogyasztjuk. Sózni nem kell, mert a kolbász egyébként is sós, de ízlés szerint fűszerezhetjük őrölt köménnyel, borssal, esetleg fokhagymasóval. Nem szokásos, de elviseli a tejfölt is, valamint a „nem őrölt” erős paprikát, legyen az piros és kicsi vagy nagy és zöld. (Fodor István Ferenc írása és receptje alapján.)

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és a Lovas Nemzetben, hallgassa a Csillaghang Rádióban kedd esténként (a világhálón www.csillaghang.hu), nézze a TV Paprikán, valamint a BVR TV-n!