A KarcFM műsorában nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, valahogy éppen mindig akkor szivárognak ki az egyes dokumentumok, amikor arra szükség van, mindig gyártanak egyet a pillanat igényei szerint – írja a Mandiner.

Hirdetés

Az Egyesült Államok arra is használja ezeket, hogy sakkban tartsa Volodomir Zelenszkij ukrán elnököt. Ugyanakkor szerinte azok, akik megtervezik ezeket az információs hadviselési akciókat, gyatra munkát végeznek.

Megjegyezte, az információs hadviselés egy jelentős része hagyományosan a szövetségesek irányába zajlik, és nem az ellenséges országok befolyásolására szolgál.

Zelenszkij elnök nyugati körútjának fő üzenete Robert C. Castel szerint az lehetett, hogy a nyugati országok hosszútávú befektetésként tekintsenek Ukrajnára, és ne hagyják el befektetéseiket akkor sem, ha a tavaszi hadjárat nem lesz sikeres. Mint mondta, ezt a hadjáratot túlpozicionálták a sajtóban, ezt pedig most mindenki tompítani igyekszik.

– Bahmutban az utolsó megerősített pont, ami az ukránok kezén maradt, az egykori gyerekkórház megerősített épülete és a körülötte lévő toronyépületek, a városban az elmúlt napokban is előre tudott haladni a Wagner-csoport. A szárnyakon ugyan sikerült némi sikereket elérniük az ukránoknak, az áttört orosz egységek megerősítésére azonban újabb egységeket vezényeltek a helyszínre – ismertette Robert C. Castel.

Korábban írtuk