Hirdetés

Bezzeg Romákia. A grippe elleni oltásra jogosultaknak tavaly csak egyszer kellett sorba állniuk a családorvosnál. Megreformálták az egyszerű, érthető és logikus rendszert is EU-san. Azaz ha idén be szeretné oltatni magát az ingyen jogosult állampolgár, annak egyszer sorba kell állnia a családorvos várószobájában a receptért, majd azzal el kell mennie és sorba állnia a patikába, s a patikából újra vissza a családorvos várószobájában sorba állni, hogy szúrják belé az oltóanyagot. Eddig egy sorba állással le lehetett tudni a grippe elleni harcot, most már digitálisan és modernül, rögtön három sorba állás lett az egyből.

Még mindig Romákia. Tovább honfoglalnak Erdélyben. Békésen, végleges romák bírósági határozat segítségével áttolták a Békási-szorost és a Gyilkos-tavat Erdélyből, a Székelyföldről, Hargita-megyéből a moldovai Neamț (Nemec) megyébe.

Közel-Kelet. A zsidó–arab „kölcsönös szeretet” ki lett élesítve 1948-ban, amikor az egyesek szerint cionista terroristákat, mások szerint szabadságharcosokat révbe juttatták. A magyar hozzáállás a dologhoz is fecskefarkú volt: a Rákosi-, Kádár-, Horn- és Gyurcsány-korszakban arabpárti, majd következett az Izrael-párti korszak. Nehogy azt higgye valaki, hogy a mostani helyzet rendeződésével szent lesz a békesség arrafelé. A zsidók és az arabok nem tudják se lenyelni, se kiköpni egymást.

Korábban írtuk