Peszkov David Cameron brit külügyminiszter kijelentését kommentálta, miszerint Nagy-Britannia és Franciaország addig fogja támogatni Ukrajnát, amíg Oroszország nem veszít. Az orosz elnöki hivatal szóvivője szerint ez az irányvonal az erőforrások kimerüléséhez fog vezetni és ahhoz, hogy ezek az országok belesodródnak az ukrajnai konfliktusba.

Hirdetés

„Jól ismerjük ezt az álláspontot, ez nem változtathatja meg az események menetét” – mondta.

Az orosz védelmi minisztérium keddi hadijelentése szerint az elmúlt nap folyamán öt frontszakaszon 18 ukrán rohamot vertek vissza az orosz erők, az érintkezési vonal mentén mintegy 680 ukrán katona esett el, vagy sebesült meg. A tárca szerint nyolc támadást Donyecknél kísérelt meg az ukrán fél, a legnagyobb veszteséget pedig, mintegy 185 főt, a Liman környéki harcokban szenvedte el.

Az összesítésben a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említettek meg egyebek között egy lőszerraktárt, egy Pelikan rádiólokációs állomást, egy harckocsit, hat páncélozott harcjárművet, két gyalogsági harcjárművet, három páncélozott személyszállítót, egy amerikai M777-es vontatott tarackot, valamint hat drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek kedden ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Korábban írtuk