Hirdetés

A 2024 elején nyílt temesvári Les Burgerettes az európai kultúrkörben talán legnépszerűbb street food fogást, a hamburgert igyekszik franciásítani. Kínálnak négyféle marhaburgert, egy csirkéset, egy vegát, francia sajttálat, köreteket, három desszertet, továbbá üdítőket, kétféle nagyipari multisört (itt azért volna helye a minőségorientált választékbővítésnek), valamint hatféle megfizethető, de minőségi francia bort. Burgereikhez francia zsemlét használnak, francia sajttal és francia marhafajta (charolais) húsával dolgoznak, és többnyire francia stílusú a majonézalapú szószuk is. Fantáziadúsak a belevalók, mint ahogyan a fűszerezés is, a választott burgerbe kerülhet többek között zöld koriander, aszalt paradicsom, hagymalekvár és grillezett padlizsán is. Betérve hozzájuk a pultban egy rokonszenves fiatalember és egy ifjú algériai hölgy francia stílusú ruhában és barettsapkában fogadott. Egy Le Lionette (Kisoroszlán) elnevezésű burgert kértem, amiben a kötelező elemeken túl volt morbier sajt, grillezett paprika, bacon, d’erable (juhar) szósz és snidling is. A harapásélmény jónak, a kompozíció harmonikusnak bizonyult, egyedül a húst lett volna jobb rozéra sütni. Mellé a Domaine la Baume Viognier-ját meg egy sört rendeltem, összekóstolva mindkettővel nem változott abbéli véleményem, hogy a burger inkább sört kíván. Összességében remek, egyedi, vibráló hely a Le Burgerettes, megyünk még.

Korábban írtuk