Korányi Dávid és Karácsony Gergely
Hirdetés

Felülvizsgáljuk a fővárosi önkormányzat rendszerváltás utáni gazdálkodását, az előnytelen szerződéseket pedig felbontjuk és visszaszerezzük az ellopott önkormányzati vagyont, ingatlanokat és cégeket – írta programjában Karácsony Gergely, aki 2019-ben még az elszámoltatás, és a korábbi városvezetés korrupciós ügyeinek feltárásával kampányolt. Ezen kijelentéseit azonban

csak korrupciós botrányok sora követte, többek között a hídpénzbotrány, amelyben a nyilvánosságra került adatok szerint komoly szerepe volt a fővárosnak.

A korrupció elleni harc jegyében a főpolgármester egy antikorrupciós kutatószobát akart létrehozni, ahol a lakosok és az újságírók szabadon kutathatják a főváros szerződéseit és jegyzőkönyveit. Ezen helyiség helyett azonban inkább átláthatatlan szerződések és üzletkötések tömkelege valósult meg.

Az önkormányzati közbeszerzéseken létrehozzuk az antikorrupciós fehérlistát, amelyen azok a korrupciómentes cégek és magánszemélyek szerepelnek majd, amelyekkel, illetve akikkel érdemes együtt dolgozni. A korrupciós feketelistán pedig azok a korrupt cégek és magánszemélyek szerepelnek, amelyekkel, illetve akikkel a hivatal és a fővárosi önkormányzati cégek nem köthetnek semmilyen szerződést – írta programjában Karácsony Gergely, azonban a listából, mint oly sok korábbi tervből, nem lett semmi.

(forrás)

Korábban írtuk