Amennyiben egy nőnek nem adta meg az Isten, hogy megfelelő közegben „női” vonzásköre nagyobb legyen önmaga határainál, akkor e hiányosságait kedvességgel, szeretettel vagy humorral is ellensúlyozhatja. Ám ha nem ezt teszi, mert undok, fenyegetőző és indulatosan vicsorog, nem szabad meglepődnie, ha ellenségei számát megtöbbszörözi, és a „szánalmas” minősítés lesz az azonosítója. Ha ráadásul politikus is az illető, igyekezete a politika mezején a hiábavalóság irányába mutat.

Elkészítés négy főre: Felszeletelünk 60 dkg pulykacombot, kiveregetjük, bevagdossuk és besózzuk. Rózsáira szedünk 30 dkg kelvirágot, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Felütünk 4 tojást, beléreszelünk csumástól 1 csípős zöldpaprikát és felverjük. A húsokat lisztbe forgatjuk, és forró olajban megsütjük. A sütőzsírban átforrósítunk még 10 dkg gépsonkát is, majd abban a tojást is kisütjük. Tálaláskor a húsra rakjuk a kelvirágot, a sonkát, majd rá a rántottát. Tetejét megszórjuk pirított lenmaggal és őrölt borssal. Megfőzünk 4 dl rizst, amihez az utolsó 15 főzési percben beledobunk 5 dkg aprított csalánt, majd készre főzzük. Ha kész, 10 dkg jól felaprított sült csirkemájjal és 10 dkg jól felaprított pirított szalonnával keverjük.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és a Lovas Nemzetben, hallgassa a Csillaghang Rádióban kedd esténként (a világhálón www.csillaghang.hu), nézze a TV Paprikán, valamint a BVR TV-n!