A másik oldalon ott látom – csak példának okáért – Bombera Krisztinát, aki televíziós műsorában nem győzi begyűjteni és egyben népszerűsíteni a külföldi sajtóból a lélektársak által generált, hovatovább a „Lendvai–Heller forgó” talaján tenyésző, a magyar kormányt támadó híradásokat. Még lehet belőle botrány! E két lélekirányultság között helyezkedik el egy karakteres társadalmi sáv, amelynél – csak példának okáért – a rezsicsökkentés léte vagy nem léte dönti el, hogy melyik oldalra álljon. Ezért aztán jó, ha minél többen tudjuk, hogy nem is csak a multik miatt áll a bál!

Elkeverek 25 dkg lisztet 1 kk szódabikarbónával, 1 kk fahéjjal, 1,5 kk gyömbérrel és egy csipet sóval. Habosra keverek 25 dkg vajat 14 dkg mézzel és 1 db tojással. Összekeverem a lisztes keverékkel és diónyi gombócokat alakítok belőle. Porcukorba forgatom őket, és aztán mindegyiket tepsibe rakom, elég helyet hagyva egymás mellett, mert korongokká lapulnak hamarosan. Megsütöm 180 fokon 10-15 perc alatt. A mártáshoz 2,5 dl tejet elkeverek 1 tk fahéjjal. Felforralom, hozzáadok 2 tojás sárgáját, és habverővel simára dolgozom. Hozzáadok 8 dkg cukrot, összekeverem, majd a végén 1 ek lisztet adok hozzá és elkeverem. Az elkészített mártást vízgőz fölött sűrítem. Tálalásnál a korongok köré öntöm a mártást és kevés porcukorral kevert fahéjjal szórom meg.