Szerdán a Demokrata is megírta, hogy akár a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről tárgyalnak Magyar Péter programalkotást segítő csoportjának tagjai. A szándék komolyságát jelzi, hogy Sorkatonaság bevezetése címmel külön szobát is kapott a téma Magyar Péter követőinek Discord-csoportjában.

Hirdetés

Bár Magyar cáfolni próbálta a hírt, de a felügyelete álló csoportban nem törölték a témát. Sőt, váratlan megerősítés is érkezett. A hírt berakva a csoport tagjai közül többen megerősítették a sorkatonaság-párti álláspontjukat.

Az egyik tag arról írt, hogy az ukrán háború miatt szükség lenne sorkatonaságra. A hozzászóló egy amerikai szervezetre (Institute for the Study of War) hivatkozva arról írt, hogy orosz–NATO-háború lesz.

Magyar Péter egy másik követője úgy reagált „Nyilván kellene erre egy stratégia”.

A hivatkozott Institute for the Study of War egy háborúpárti szervezet, amely korábbi katonákból áll. A csoport támogatói pedig az amerikai hadiipar nagyágyúi (pl. Raytheon, General Dynamics). Napi szinten tesznek közzé jelentéseket az ukrán háborúról, jelentéseiket, térképüket a fősodratú globalista sajtó is használja.

Korábban írtuk

Ami a programjavasló platformot illeti, Magyar Péter Klubrádiónak adott áprilisi interjújában hosszasan méltatta a kezdeményezést, kiemelve, hogy hozzá köthető adminisztrátorok felügyelik a beszélgetéseket: Létrehoztunk egy külön Facebook- és Discord-csoportot. […] Rendkívül alkalmas ez a felület arra, hogy különböző szobákban – mint régen a chatszobákban – valódi diskurzus folyjon, […] Próbálunk ezekbe a csoportokba annyi adminisztrátort, admint adni, hogy a trollokat idővel elég gyorsan kidobjuk…

Magyarék adminisztrátorai perszer valamiért nem törölték sem a csoportot, sem ezeket az álláspontokat.

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható IDE kattintva.