Zsigmond Barna Pál azt írta: a hetes cikk szerinti eljárás továbbléptetésével vennék el Magyarország vétójogát, „azt a jogunkat, hogy nemet mondhassunk a háborúra”. A céljuk egyértelmű: az utolsó akadályt, Magyarországot el akarják gördíteni az elől, hogy Európa ténylegesen is hadviselő féllé válhasson – fogalmazott.

Hirdetés

Hozzátette: az európai parlamenti választásokat megelőző héten fokozódik a politikai nyomásgyakorlás Magyarországgal szemben. Ameddig nem adjuk be a derekunkat, és nem támogatjuk a háborút, addig minden eszközt bevetnek Magyarország ellen – emelte ki.

Zsigmond Barna Pál szerint a „háborúpártiak” azt remélik, hogy el lehet tántorítani a magyar embereket a béke melletti kiállástól. „Június 9-én üzenjük meg nekik, hogy nem lehet” – hangsúlyozta. Jelezte: a választások előtt a globalista elit és a brüsszeli bürokrácia minden eszközt bevet, hogy a számukra kedvező irányba befolyásolják a választásokat.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen az olasz választások előtt nyíltan megfenyegette Olaszországot, mondván, vannak eszközeik, ha rosszul döntenek az emberek.

Korábban írtuk

Láthattuk legutóbb, ahogy a lengyel választások után, a baloldali kormány hatalomra kerülését követően megszüntették Brüsszelben a jogállamisági eljárást, döntöttek a pénzek kifizetéséről. Brüsszel problémája az, hogy nem háborúpárti kormány van Magyarországon. Ráadásul a hétvégén láthatták, hogy a magyar emberek békepártiak, „százezrek jelentek meg a Békemeneten és közösen álltunk ki a békéért” – közölte Zsigmond Barna Pál.

Az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte: miközben a legfontosabb feladat most az, hogy kimaradjunk a háborúból, „a háborús pszichózisban élő belga külügyminiszter” azt tartotta a legégetőbbnek, hogy újabb nyilatkozatban támadja meg Magyarországot.

A belga politikus szerint az most az Európai Unió legfontosabb feladata, hogy megfosszák Magyarországot a vétó lehetőségétől. Holott a vétó éppen az uniós működés egyik fontos, demokratikus intézménye, amely arra szolgál, hogy a nemzeti szuverenitást érintő kérdésekben ne lehessen egy tollvonással megkerülni a tagállamokat. Az alapító atyák éppen azért hozták létre az Európai Uniót a vétóhoz hasonló garanciákkal és a nemzetállamok együttműködésének egyéb eszközeivel, hogy Európában megerősödjön a konszenzuskeresés kultúrája, ne legyen több háború, helyette békében és biztonságban élhessünk – magyarázta.

Magyarországnak most az a legfőbb aggodalma, hogy a háborút távol tartsuk az Európai Uniótól – jelentette ki. Megjegyezte: ha a háború eléri az Európai Uniót, akkor a hetes cikk lesz a legkisebb problémánk.

Nem akarunk hadba lépni, nem engedjük, hogy belesodorják Európát a háborúba. Éppen ez a tétje a vasárnapi európai parlamenti választásnak, és ezért fontos, hogy álljunk ki közösen a béke mellett – zárta szavait Zsigmond Barna Pál.