A NATO-nak kész tervei vannak arra az esetre, ha Oroszország támadást indítani Európa ellen – erről számolt be több tisztviselő Telegraphnak. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének vezetői az elmúlt időszakban többször arra figyelmeztettek, hogy a nyugati országoknak fel kell készülni arra, hogy az elkövetkezendő két évtizedben komoly konfliktus alakulhat ki Oroszországgal. 

Hirdetés

A logisztikai útvonalak tervezése lett a NATO egyik fő prioritása, mióta a szövetség vezetői megegyeztek abban, hogy 300 ezer katonát kell készenlétben tartani.

A jelenlegi tervek szerint az amerikai csapatok Hollandiában szállnának partra, majd vonattal szállítanák őket Lengyelországba. 

Egy orosz invázió esetén a NATO, valamint az Egyesült Államok csapatai Rotterdamba érkeznének. 

Korábban írtuk

Felvonulási terület

A cikkben kifejtett terv szerint Magyarország is felvonulási terület lenne. Abban az esetben ugyanis, ha az oroszok elpusztítják az észak-európai kikötőket,  csapatok Olaszországban, Görögországban és Törökországban szállnának partra.

 Az olasz kikötőkbe érkezező amerikai csapatok szlovén vagy horvát területen haladnának át, majd Magyarországon keresztül érnék el az ukrán határt

– írja a cikk.