Miután a múlt héten egy iszlamista terrorista halálra késelt egy rendőrt – aki éppen a késelőt megállítani próbáló egyik „szélsőjobboldali” német férfit tartóztatta volna le –, a német politikusok azt követelik, hogy tiltsák be a nyilvános helyeken a késeket az országban – írta a European Conservative. A Mannheimben történt támadásban még hat másik ember sérült meg.

Hirdetés

Andrea Lindholz, a bajor központú jobbközép CSU parlamenti képviselője szerint ki kellene tiltani a késeket a nagy tömegeket befogadó helyekről. „Senkinek sincs szüksége ott olyan késekre, amelyek súlyos sérüléseket okozhatnak” – mondta Lindholz.

Lindholz követeléséhez csatlakozott Nancy Faeser, Németország baloldali belügyminisztere, aki korábban a késes támadások számának ugrásszerű növekedése miatt »késmentes zónákat« követelt a tömegközlekedési eszközökön.

Az viszont nem világos, hogy még hova lehetne szigorítani a német fegyverviselési szabályokat. Németországban jelenleg is tiltott a 12 cm-nél hosszabb pengék viselése – bizonyos esetek kivételével – az ország büntető törvénykönyvei szerint.

Korábban írtuk

Ennek ellenére a hivatalos statisztikák azt mutatják, hogy Németországban 2022-ben naponta átlagosan 60 késes támadás történt.

Az ország küzd a növekvő migránsbűnözéssel, különösen a fiatal afgán férfiak részéről, akik az elmúlt években tömegesen érkeztek az országba.

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható IDE kattintva.