A Stájerország több körzetét érintő természeti csapásra a hatóságok az APA osztrák hírügynökség közlése szerint gyorsan reagáltak, és a szavazókat más helyszínekre irányították, az új szavazóhelyiségek listáját táblákon, valamint a közösségi médiában is jelezték.

Hirdetés

A hivatalos tájékoztatás szerint a választást az esetek nem befolyásolják.

Az ország déli részén lévő Stájerországra szombat este csaptak le heves viharok, a villámárvizek pedig több autót is elsodortak.

Jóllehet vasárnap reggelre az időjárás jobbra fordult, a meteorológiai intézet további viharokra figyelmeztetett, elsősorban Tirol környékén.

Ugyanakkor a Magyarországgal határos Burgenland tartományban a vasárnapra virradóra történt heves esőzések miatt több folyó is megáradt, különösen Felsőőr (Oberwart) térségében. Hans Peter Doskozil tartományi vezető, a katasztrófavédelem helyi műveleti központjába látogatott, és az osztrák hadsereg segítségét kérte a kialakult helyzetben Klaudia Tanner szövetségi védelmi minisztertől. Mindemellett mozgósították az útépítési hatóságok munkatársait, hogy közreműködhessenek a rendrakási feladatokban.

Korábban írtuk

Felsőőr járásban található Vasvörösvárban (Rotenturm an der Pinka) és Őrisziget (Siget in der Wart) településeken a reggeli órákban – időközben már feloldott – katasztrófavédelmi riasztást adtak ki.