Hirdetés

A magyar vendéglátás „gasztro-forradalomnak” nevezett minőségelvű megújulása a cukrászszakmát is érintette. Itt is kialakult egy ahhoz hasonló piramis, mint az éttermek esetében: az alsó szint a megszokott, középszerű szabványvilág, efelett vannak azok, akik minőségi alapanyagokat használnak. Utánuk következnek az újat kereső, önképző bloggercukrászok, a csúcson pedig a legjobbak, akiknek desszertjeit kóstolva éppúgy álmélkodik az ember, mint egy Michelin-csillagos étteremben. Ebbe az irányba törekszik az Édes Neked budakalászi műhely működtetője, nem mondva le a hagyományos forma- és ízvilágról sem, miközben minden tekintetben nagyon komolyan veszi a minőséget. Egy málna elnevezésű süteményt választottam, nem mondom, hogy ne lehetne rajta finomhangolni, de maga az elképzelés jó, a süti pedig kifejezetten élvezetes. A fagylaltok pedig ízre-állagra egyaránt kifogástalanok. Kóstoltam málnát, epret, szedret és rábeszélésre pisztáciát is. Egy szebb világ lenne az, melyben ez a minőség képezné a main streamet, nem pedig a horrorisztikus, adalékos albán pszeudo-fagyi. Remek hely az Édes Neked, megyünk még.

Korábban írtuk