Ez egy újabb jogtalan beavatkozás egy uniós tagállam nemzeti szuverenitásába – reagált az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) arra, hogy az Európai Bíróság néhány napja összesen kétszázmillió eurós pénzügyi szankciókat szabott ki Magyarországra a korlátozó menekültügyi politikája miatt.

Hirdetés

„Ahelyett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kormányának korlátozó bevándorláspolitikáját vennék példának, az uniós elit egy teljesen abszurd joghatóságot használ fel megfélemlítésre és zsarolásra. A brüsszeli buborék valójában nem az illegális tömeges bevándorlást akarja megállítani, hanem csupán a humanizmus hamis fogalmaival akarja menedzselni azt”

fogalmazott Christian Hafenecker FPÖ-főtitkár, aki egyben az osztrák-magyar parlamenti frakció elnöke is, élesen bírálva a Magyarországgal szemben hozott mostani ítéletet.

Hafenecker szerint az uniós elitek már régóta Magyarországot és kormányát választották első számú ellenségüknek.

„Nem tetszik nekik, hogy a magyar kormány hadat üzen az illegális tömeges bevándorlásnak, a nemzeti identitás megőrzését helyezi előtérbe, és nem csatlakozik az orosz–ukrán háború felelőtlen eszkalációjához. A brüsszeli bürokratáknak csak az érdeke, hogy megdorgáljanak egy nekik nem tetsző kormányt, amely a saját népének érdekeit helyezi előtérbe. Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy Ausztriának is hasonlóan fájdalmas élménye volt 2000-ben, amikor egy liberális kormány miatt uniós szankciókat vezettek be”

– tette hozzá.

Korábban írtuk

Petra Steger, az Osztrák Szabadságpárt európai szóvivője szerint az Európai Uniónak valójában köszönetet kellene mondania Magyarországnak, amiért Brüsszel helyett is védelmezi Európát az illegális migránsok tömegétől.

„A kölcsönös tisztelet helyett azonban évek óta kritikák záporoznak a brüsszeli moralisták részéről, akik nem hagynak ki egy alkalmat sem, hogy egy szuverén tagállamot ostorozzanak, amely nem hajlandó kritika nélkül támogatni Brüsszel baloldali globalista programját”

– jelentette ki. Petra Steger, aki elárulta a véleményét az Európai Bizottság elnöki székéért folytatott küzdelemről is:

„A vezetése alatt az Európai Bizottság lenyűgözően bizonyította kudarcát a migráció területén, újabb és újabb negatív menekültügyi rekordokkal. Ezért minden eszközzel meg kell akadályozni az újraválasztását, mert ellenkező esetben elkerülhetetlenek a további konfliktusok a tagállamokkal. Ehelyett olyan uniós bizottsági elnökre van szükségünk, aki végre biztosítja a biztonságot”

– szögezte le az Osztrák Szabadságpárt újonnan megválasztott európai parlamenti képviselője.

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható IDE kattintva.