Bakondi György kiemelte: a magyar kormánynak 2015 óta egyértelműen ez az álláspontja az illegális migráció kérdésében, és ma már szinte mindegyik ország, ahogy Nagy-Britannia, ugyanúgy az Európai Unió tagállamai is valamilyen módon megpróbálnak védekezni az illegális, erőszakos szervezett bűnözés által támogatott illegális bevándorlás ellen.

Hirdetés

Hozzátette: van, ahol csak az ellenőrzést állítják vissza, – például a schengeni belső határon – van, ahol kerítést építenek és van ahol megpróbálnak megállapodást kötni a „kibocsátó” országokkal, vagy esetleg a tengerparton lévő országokkal, mint Tunéziával, Marokkóval, és vannak akik más megoldásokat keresnek.

Anglia már nem tagja az Európai Uniónak, így döntéseit az unió különféle furcsa elvárásai, szabályai nem befolyásolják, így nyilván politikai döntés kérdése, hogy bevezetik-e, vagy folytatják-e a rendszert, amelyhez amúgy egy az előző kormányzat által kidolgozott eléggé nehezen elfogadott parlamenti törvényt kellett alkotni – kommentálta a belbiztonsági főtanácsadó az új brit kormányfő, Keir Starmer bejelentését, amely szerint a munkáspárti kormány nem hajtja végre a csónakkal érkező menedékkérők ruandai áttelepítési programját.

Hozzáfűzte azt is: hasonló módon az olasz kormány például Albániában hozott létre és kezd majd el működtetni egy tábort, ahova azokat helyezik el, akik a nyílt tengeren nem az olasz felségvizeken kapott segítség révén jutnak be Olaszországba.

Korábban írtuk

Bakondi György hangsúlyozta: nincs semmi jogi akadálya, hogy a magyar határra készülő migránsok politikai menekültkérelmet nyújtsanak be a Belgrádban lévő magyar nagykövetségen, csakhogy nincs semmiféle igazolványuk, mert az embercsempészek tanácsára eldobálták azokat. Valótlan állítások sorozatát teszik korukról, állampolgárságukról, személyazonosságukról, mint ahogyan valótlanul állítják azt is, hogy ők menekültek lennének, hiszen egy menekült nem így viselkedik, nem lő géppisztollyal a határt őrző rendőrökre, és maximálisan együttműködik a hatóságokkal, lásd az ukrán-magyar határon érkező menekültek sokaságát – jegyezte meg.

Kifejtette: akik pedig a másik oldalról, tehát a különféle kormányok részéről támogatóan lépnek fel a migráció „kezelésében”, azt gondolják, hogy szükség van erre a beáramlásra, sőt Németország a közelmúltban módosította állampolgársági törvényét, amely szerint három év alatt meg lehet szerezni a német állampolgárságot.

Ebben így első hallásra nincs is semmi furcsa, de azért tudjuk, hogy van, mert az állampolgárnak szavazati joga is van. Ezek a személyek akiknek nem ismerjük a személyazonosságát és akik évente egymillióan érkeznek, akiknek csak egy töredéke dolgozik és inkább a szociális ellátórendszert terhelik – mondta. Ezek a személyek, ha elmennek szavazni, akkor két dolog biztos, nem a keresztény konzervatív pártokra fognak szavazni, hanem azokra a baloldali liberális pártokra, amelyekről úgy vélik, hálásaknak kell lenniük feléjük, mert biztosították nekik a jólétet azzal, hogy beengedték őket – tette hozzá.

Ez az egész furcsa egybeesést mutat a Soros-terv első pontjával, amelyik kimondja, hogy évi egymillió illegális bevándorlót kell behozni Európába, hogy megváltozzon a nemzeti összetétel – jegyezte meg.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szólt arról is, az Európai Unió soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor békeközvetítőként lép fel, ami szavai szerint óriási horderejű lépés. Az pedig, hogy majd a többi fontos célkitűzésünkben – mint például a versenyképesség növelése, vagy éppen az illegális migráció elleni fellépés – milyen lépéseket tudunk tenni, nagyban függ attól is, hogy miként alakulnak majd az erőviszonyok az Európai Parlamentben.

Ha a Patrióták Európáért szövetség valóban harmadik legnagyobb pártcsaládként jelenik meg, akkor az egy blokkoló kisebbséget jelent, amelyik meg tudja akadályozni, hogy minősített többséggel, az európai emberek érdekeivel, szándékaival, céljaival homlokegyenest ellenkező intézkedéseket szavazzanak meg – mondta Bakondi György.