Zelenszkij „egyre paranoiásabbá vált a gyaníthatóan ellene elkövetett orosz merényletkísérletek és az ukrán vezetés destabilizálása miatt” – mondta az ügynökségnek egy magas rangú európai tisztviselő. „És jogosan” – tette hozzá.

Hirdetés

A Reuters közölte, hogy nyolc jelenlegi és volt ukrán és külföldi tisztségviselővel, valamint „számos barátjával és kollégájával [Zelenszkij] múltjából” beszélt. A hírügynökség szerint „egy olyan vezető portréját festik le, aki keményebbé és határozottabbá vált, kevésbé tolerálja a hibákat, sőt hajlamos a paranoiára, ahogy megbirkózik az éjjel-nappal tartó stresszel és a fáradtsággal”.

Zelenszkijt „egy világ választja el” attól a tévés komikustól, aki 2019-es megválasztása előtt volt – jelentette a Reuters. Elnöki mandátuma hivatalosan májusban járt le, és a politikus a konfliktus miatt az országban bevezetett hadiállapotra hivatkozva elutasította az új választások megtartását.

Többször is azt állította, hogy Oroszország megpróbálta megölni őt, anélkül, hogy részleteket vagy bizonyítékokat közölt volna.

Korábban írtuk

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el az Orosz Hírek oldalán.