Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

Márton két mérkőzésen volt már túl, Pusztai egyen, a csapatban világbajnok két magyar vívó ütközete 15-7-tel zárult.

Tavaly együtt nyertek a válogatottal vb címet, emellett a 29 éves Márton egyéniben volt korábban vb-bronz- és Eb-ezüstérmes, a tokiói olimpián pedig sérült térddel negyedik lett. Huszonhárom éves, csapatban kétszeres világbajnok BVSC-s klubtársa, az idei Eb-n ezüstérmet nyert és Tokióban a kilencedik helyen végzett.

A mérkőzésükön Mártonnak sikerült először ellépnie, majd egyenlítés után 4-4 után ismét ő hajtotta végre határozottabban, amit kitalált. Megint fokozatosan nőtt a különbség, Pusztai egyre nehezebb helyzetbe került, de azért ő is adott szép tusokat, például a pást végébe leszorítva ellenfelét. Ezzel együtt a határozottabb Márton kihasználta a komoly vezetéséből fakadó lélektani előnyét és 14-7 után bevitte a győzelmet érő tust.

Pusztai Liza nem nyilatkozott az újságíróknak, Márton Anna pedig úgy fogalmazott, „aranyszabály” náluk, hogy aki a magyar-magyar párharcból győztesen kerül ki, annak meg kell nyernie a versenyt. Hozzátette, ezt az összecsapást volt a legnehezebb hozni, innentől minden asszó ajándék számára.

Korábban írtuk

Az elődöntőért a négyszeres egyéni világbajnok ukrán Olga Harlannal kell majd vívnia 15.55-kor.