A tatabányaiak tehetsége egy futamban szerepelhetett a szám címvédőjével, a hétszeres olimpiai bajnok amerikai Katie Ledeckyvel, ugyanakkor az egyik dobogóvárományos, az ausztrál Lani Pallister nem állt rajthoz, mivel koronavírusos lett.

Hirdetés

A leghosszabb medencés számban a magyar versenyző erősen kezdett, de a táv második felére kicsit elfáradt, és végül 16:31.25 perces idővel csapott célba, amivel összesítésben a 15. lett.

A 15 éves versenyző, a magyar küldöttség legfiatalabb tagja – aki fő számában, 400 méter vegyesen a 14. volt a francia fővárosban – a 11. nevezési idővel rendelkezett, ezt (16:06.37 perc) júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon úszta.

„Úgy jöttünk ide, hogy megnézzük, milyen élmény is egy olimpia, ennyi ember előtt úszni ilyen komoly mezőnybe. Ez volt az első igazán komoly világversenyem a felnőttek között, örülök neki, hogy itt lehettem és megtapasztalhattam”

– nyilatkozta a vegyes zónában Jackl.

Korábban írtuk

A tinédzser úszó elmondta, egyáltalán nem úgy készültek ebben az évben, hogy olimpián fog versenyezni, serdülőkorúként még a junior Európa-bajnokság volt a főversenye, azonban az áprilisi ob-n úszott ideje után óriási teher került rá – már éremesélyesként emlegették 400 méter vegyesen -, végül ez tudat alatt most benne is volt az úszásában.