Fotó: MTI/Illyés Tibor

Újabb impozáns helyszín, ezúttal a vízilabdának otthont adó Aquatics Centre-ben (Vizes Központban). A 14-es metrón, a Saint-Denis-Pleyel irányába haladva már találkoztunk magyar szurkolókkal, és a megállótól a helyszínig tartó újabb hosszú gyalogtúra is alatt is összefutottunk több magyar drukkerekkel.

A megközelíthetőségre inkább már nem mondunk semmit, de van egy olyan gyanúnk, hogy a tervezésnél a választás a legbonyolultabb megoldásra esett… De vissza inkább a medence mellé! A csoportunkban meglepő eredmény született a második fordulóban, az ausztrálok ugyanis 8-3-ra legyőzték a szerbeket.

Hirdetés

A kezdés előtt egyre több volt a piros-fehér-zöld zászló a lelátón – mögöttünk pont egy Badacsony-felirat volt látható – és a „Hajrá, Magyarország!” is több torokból szólt, hangosabbak voltak honfitársaink, mint a spanyolok. A negyed fele is eltelt, mire az első gól megszületett, sajnos a magyar kapuban landolt Munarriz lövése, nálunk a második emberelőny is kimaradt, míg Sanahuja kettőre növelte az előnyt. A harmadik fórt már sikerült gólra váltani, Angyal találatával zárult az első negyed, 2-1-re az Európa-bajnok spanyolok vezettek.

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vámos Márton

A második játékrész elején blokkoltuk a spanyol támadást, de újabb előnyünk maradt ki és rendre elakadtak Aguirre-ben a magyar lövések. A negyed közepén Vigvári Vince ejtésével sikerült kiegyenlíteni. A következő támadásnál Cabañas visszavette az előnyt. Jött a biztatás a lelátóról, de újabb magyar támadás zárult eredménytelenül, ugyanakkor hátul egyre jobb lett a védekezés. Zalánki Gergő bombájával 3-3-re kiegyenlített a magyar csapat, de a negyed ismét egygólos spanyol vezetéssel végződött.

A fordulás utás Munarriz belőtte második gólját, 5-3-ra módosítva az eredményt. Egy kis videózás után megerősítést nyert, hogy Angyal találata bent volt a kapuban, ismét feljöttünk, egy lett a különbség (5-4). Majd ugyanő a spanyol támadást akadályozta meg és szedte le a labdát. Ezután két Granados-találattal – egyik büntető, másik akciógól volt – elléptek háromra a spanyolok. Varga Zsolt időt kért. Jól is reagáltunk: Vámos Márton látványos bombájával négy perc után szerezünk újra gólt (7-5). Látszott a kapitány időkérések eredménye, mert a remek védekezés mellett elől is változás állt be, Fekete Gergő szépen kijátszott helyzete után egyre faragtuk a különbséget.

Varga Zsoltból is kiszakadt egy kis feszültség a medence mellett, a magyar szurkolók is kiengedték a hangjukat. Jött egy gyors spanyol reakció, az utolsó egy perc tűzijátékában két nagy helyzet is kimaradt, így az utolsó negyed előtt 8-6 volt az eredmény.

Korábban írtuk

Az utolsó nyolc percre elhozták a labdát ráúszásnál a spanyolok, és még előnyből belőtték kilencedik góljukat, így a negyedik negyed elejére megint háromra nőtt az előnyük. Angyal blokk kellett megint, hogy ne legyen nagyobb a különbség. Eltelt már négy perc az utolsó felvonásból, mire egy akciógóllal Manhercz Krisztián villant meg és ismét lőtávolon belülre kerültünk.

A spanyol időkérést újabb gól követte, megint nehéz helyzetbe került a magyar válogatott (10-7). Nálunk elől jött egy kapufa, de hátul Vogel Soma védett, és hiába kerültünk előnybe, Vámos passzát lehalászta Sanahuja. Az utolsó percben, miután kontrát fújtak a magyarok ellen, jött az újabb spanyol időkérés, de gól már nem esett, 10-7-re nyert Spanyolország.

Férfi vízilabda, B csoport, 2. forduló:
Spanyolország-Magyarország 10-7 (2-1, 2-2, 4-3, 2-1)
gólszerzők:
Munarriz, Granados, Larumbe 2-2, Sanahuja, Cabanas, De Toro, Famera, illetve Angyal 2, Vigvári Vi., Zalánki, Vámos, Fekete, Manhercz

Magyarország: Vogel Soma – Vigvári Vince, Manhercz Krisztián, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Nagy Ádám, Zalánki Gergő – cserék: Angyal Dániel, Vámos Márton, Fekete Gergő, Hárai Balázs