Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Mészáros Krisztofer lólengésgyakorlata a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi tornaversenyének összetett döntőjében a párizsi Bercy Arénában 2024. július 31-én
Hirdetés

„Egész jól meg tudtam csinálni minden gyakorlatomat és úgy gondolom, hogy csak nagyon apró hibák voltak ebben a versenyben és a maximumot ki tudtam hozni a felkészülésből a selejtezőben és itt most a döntőben is”

– mondta a finálét követően az MTI-nek a győriek 22 éves sportolója. Az idei Európa-bajnokságon összetettben ötödik, talajon bronzérmes tornász azt is elárulta, hogy előzetesen még jobb helyezésben bízott.

„Bíztam benne, hogy az első hatban fogok tudni végezni, de olyan erős mezőny gyűlt most itt össze, hogy ez nem jött össze. Ezzel a közel 84 ponttal Európa-bajnokságot lehet nyerni, ezúttal viszont csak kilencedik helyet ért”

– jegyezte meg Mészáros, aki azt is elmondta, hogy volt olyan gyakorlata, amit jobbnak érzett annál, mint amennyi pontot kapott rá, ám ez nem bosszantja. – „A torna pontozásos sportág, ez pedig egy olimpiai döntő volt, így lehet, hogy jobb gyakorlatot csinálok, de a bírók szigorúbbak.”

Mészáros Krisztofer a jól sikerült olimpiai bemutatkozás után már a 2028-as Los Angeles-i játékokra tekint előre, melyen úgy véli, jobban szerepel majd, mint Párizsban. „Nem gondolom, hogy a mezőny eleje elérhetetlen távolságban lenne és bízom benne, hogy Los Angelesre oda fogunk érni a dobogóra” – mondta zárásként a kiváló tornász.

Korábban írtuk