Fotó: MTI/Illyés Tibor

Koch Máté ezer fokon pörgött, Siklósi Gergelyen a szokásos végtelen nyugodtságát láttuk, Andrásfi Tibor a higgadt formát hozta. Elképesztő vívással múlták felül a franciákat, veretlenül hozták le az elődöntőt.

Hirdetés

– Igazából az életemért küzdöttem itt a franciákkal, nem a kedvenc ellenfeleim, de most minden szívet, minden magyar embert éreztem a hátam mögött! Csak ez segített nekem abban, hogy a Borelt (az egyéni olimpiai ezüstérmes – a szerk.) meg ezeket a nagyon nagy vívókat le tudtam győzni. Hihetetlen, hogy a franciák ellen veretlenül lehoztam egy mérkőzést, nem sűrűn szoktam ellenük vívni ilyen pozitív mérleggel, de nagyon elégedett vagyok a csapatban nyújtott egyéni teljesítményekkel. Remélem, a nagy pihenő nem fog minket megtörni, és ugyanazzal a lendülettel megyünk a döntőbe. Japán az ellenfél, amikor vívtunk velük, és kijutottunk az olimpiára, akkor legyőztük őket, és remélem, most is ez lesz – nyilatkozta nagy hévvel Koch Máté.

Kazahsztán ellen nem számítottak olyan magabiztos győzelemre, de a franciák ellen még ezen is túltettek.

– Elkaptuk a fonalat a mai napon. Megvalósult az a taktika, amit megbeszélünk előtte, amit videóztunk az asszó előtt. Ismertük nagyon az ellenfelet, és olvastuk őket, ezért látszik ilyen simának ez az elődöntő, de egyébként egy nagyon nehéz asszón vagyunk túl – folytatta Siklósi Gergely.

Korábban írtuk

A döntőben Japán lesz az ellenfél, és Andrásfi Tibornak van elszámolni valója, az egyéniben a későbbi győztes Kani akadályozta meg, hogy eljusson a fináléig.

– Nagyon bízom benne, hogy nem lesz kettős Japán himnusz itt a férfi párbajtőrben, fenn kell tartanunk ezt a lendületet, a formát, és akkor őket is meg tudjuk lepni már az elejétől kezdve.

Boczkó Gábor szövetségi kapitány az elmúlt három napban a pást mellett hasonló hevületben volt, mint a versenyzők, a helyzet pedig a párbajtőr csapat küzdelmeire még fokozódott, hiszen korábban ebben a fegyvernemben vívott, és tanítványa Koch Máté. Mindkettőt vissza kellett kicsit fogni, Kochról Siklósi Gergely elárulta: Máté a csapat kemencéje, a tűz őrzője, akit ő nyugtatott. Most pihen egy nagyot a tűz, és újra fellobbantják.