Hirdetés

„Komoly jogi védőernyőt kell vonnunk azok fölé, akik nemzeti ügyek mellett kiálltak, kiállnak, és ezért őket hátrányos jogkövetkezmények érik.”

(Magyar jogvédelem – Zsebők Csaba interjúja dr. Zétényi Zsolttal, Magyar Demokrata, 2005/1., január 6.)


„Voltaire, a liberalizmus ősatyja mondotta: »Uram, megvetem az ön nézeteit, de életemet áldoznám azért, hogy ön kifejthesse azokat«. Ez lenne itt a lényeg. Azt mondom tehát, szaporítani kell a fórumainkat. Ha szegények vagyunk, főzzünk vízzel.”

(Csúzli és tank – Bándy Péter interjúja Kerényi Imrével, Magyar Demokrata, 2005/6., február 10.)


„Amikor csak lehetőségem van rá, hangsúlyozom, hogy nem igaz az az alapvetés, mely szerint depressziós nép lenne a magyar. A mi vizsgálataink arra mutatnak, hogy a magyarokban hatalmas a kezdeményezőkészség, az emberek nagyon sokat szeretnének elérni, s emellett kifejezetten rosszul viselik, ha ez nem sikerül. Maximalisták és individualisták vagyunk, a végletek népe.”

(Végletek népe – Somorjai Viktória interjúja dr. Kopp Máriával, Magyar Demokrata, 2005/10., március 10.)


„Orbán Viktor februári évértékelő beszédében hirdette meg a nemzeti konzultációt, hogy a közélet újra az emberekért, az emberekről szóljon. Ennek jegyében alakult meg a Nemzeti Konzultációs Testület.”

(Nemzeti konzultáció – Kántor Yvette, Magyar Demokrata, 2005/11., március 17.)


„Nagy dolog a gazdák győzelme. De még nagyobb az a szövetség, amely a gazdák és a fővárosiak között létrejött. Ki süteményt hozott, ki ételt, ki kávét és teát főzött, ki pénzt hozott a gazdáknak.”

(Jöttek, láttak, győztek – Három héten át ezer ember élt itt – Ezer gazda Magyarországról – Sinkovics Ferenc, Magyar Demokrata, 2005/11., március 17.)


„Bánt az a hisztérikus gyűlölet, amit egyesek Orbán Viktor iránt éreznek, elképesztő az a rágalomhadjárat, amivel igyekeznek besározni őt.”

(Félig a pohár – Bándy Péter interjúja Jókai Annával, Magyar Demokrata, 2005/17., április 28.)


„Gyönyörű dolog volt 1956. Aki tud hinni ideákban, az pontosan tudja, hogy azok nem arra valók, hogy elérjük őket, hanem hogy irányt mutassanak.”

(Arckép – Boros Károly interjúja Melocco Miklóssal, Magyar Demokrata, 2005/17., április 28.)


„Nem volna olyan nehéz rendbe hozni a várakat, értelmet adni létüknek, mint ahogy azt a hivatalos műemlékvédelem el szeretné hitetni.”

(Várak és nem romok – A magyar műemlékvédelem tévúton jár – Magyar Demokrata, 2005/18., május 5.)


„A Demokrata és a Szkítia könyvesboltok elé az éj sötétjében fenyegető feliratot festettek valakik: »Szégyelld magad, már megint nácinál vásároltál.« […] Miért éppen a Demokrata? Miért az agresszív és egyre hevesebb gyűlölet az újkor bolseviknáci (micsoda képtelen párhuzam!) keretlegényeiben és keretleányaiban a Demokrata iránt?”

(1938-2005: mi változott? – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata, 2005/21., május 26.)


„Szeretek tanulni. A tanulási ösztön is védelmet jelent, mert emlékezteti az embert saját tudásának korlátaira.”

(Új küldetés – Bencsik András interjúja Orbán Viktorral, Magyar Demokrata, 2005/24., június 16.)


„Napfény, jókedv és több mint ötvenezer ember. Pénteken éjjel, amikor még mindig szakadt az eső, ki gondolta volna, hogy ilyen sikeres lesz a Magyar Demokrata tizenegyedik születésnapja a budai Gesztenyéskertben.”

(Ötvenezren a ligetben – Magyar Demokrata, 2005/35., szeptember 1.)


„A nemzeti gondolat meghatározó eleme minden keresztény pártnak. Isten az égi haza mellett földi hazát is adott nekünk, ezért aki a földi haza sorskérdései elől elmenekül, az hűtlen lesz az égi hazához is.”

(Egy lépést sem hátrálni – Az újraalakult KDNP az erkölcs mércéjévé akar válni – Sinkovics Ferenc interjúja Semjén Zsolttal, Magyar Demokrata, 2005/41., október 13.)


„Jó érzés, hogy a Nemzeti Konzultáció nem szétválasztotta a különböző pártállású embereket, hanem összekötötte őket.”

(Hittel, akarattal, elszántsággal – Somorjai Viktória interjúja Kudlik Júliával, a Nemzeti Konzultáció szóvivőjével, Magyar Demokrata, 2005/41., október 13.)


„Felavatták a második világháború fővárosi, XII. kerületi áldozatai emlékére állított turulmadaras emlékművet. Az ünnepélyes eseményre több ezren jöttek el, talán a szocialisták és a liberálisok példátlan uszításának is köszönhetően.”

(A turul megérkezett – Ágoston Balázs, Magyar Demokrata, 2005/43., október 27.)


„A reggeltől estig hallható propagandával szemben állítom, ez egy igen erős nemzet. Kíváncsi lennék, melyik nép az, amelyiket halálra ítélnek a nemzetközi politikai erők, mégis talpra tud állni?”

(Magyar, azaz tehetséges – Sinkovics Ferenc interjúja Makovecz Imrével, Magyar Demokrata, 2005/50., december 15.)

Korábban írtuk