Hirdetés

„Nem félek attól, hogy a Fidesz kétharmados többséghez fog jutni. Sőt, kívánom! Az MSZP pedig ne görcsöljön ezen, hanem vegye tudomásul, hogy ez kifejezetten nekik köszönhető, ők idézték elő.”

(A pillanat művésze – Lass Gábor interjúja Reviczky Gáborral, Magyar Demokrata 2010/4., január 27.)


„Az úgynevezett baloldal megtalálta a közös pontot a szélsőjobbal. Ez pedig nem más, mint a Fidesz-ellenesség, így eshet meg, hogy a Népszabadság a Barikádra, a kuruc.info pedig a 168 Órára hivatkozik, s fő programponttá nem az ország helyzete, hanem az Orbán-gyűlölet vált.”

(Kommunikációs nagykoalíció – Bándy Péter, Magyar Demokrata 2010/8., február 24.)


„Mint a talajvíz, úgy bukkannak fel a különböző bűnös üzletek: Ferihegyi reptér, BKV, Sukoró, Almádi, Honvédelmi Minisztérium, négyes metró, Postapalota, Páty… a sor a jelek szerint nemhogy nem teljes, de alighanem csak most kezdődik.”

(Az új erő megszületett – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata 2010/9., március 3.)


„Az összeomlás szélén áll az egészségügy, válság van az oktatásban, pénz- és létszámhiánnyal küzd a rendőrség, szétverték a honvédséget. Mi végre rendet akarunk tenni az országban.”

(Rendet akarunk! – Bándy Péter interjúja Lázár Jánossal, Magyar Demokrata 2010/14., április 2.)


„Soha nem látott támogatottsággal nyerte az országgyűlési választások első fordulóját a Fidesz-KDNP. A Szövetség több mint 2,66 millió voksot kapott (52,71 százalék), ennyien még egyetlen pártra sem szavaztak a rendszerváltoztatás óta.”

(Történelmi győzelem – Bándy Péter, Magyar Demokrata 2010/15., április 14.)


„Ami sokáig elérhetetlen álomnak tűnt, megvalósult: a Fidesz-KDNP több mint kétharmados többséggel rendelkezik a hamarosan megalakuló Országgyűlésben. (…)

– Két hete elkezdtünk egy mondatot, amelynek végére ma feltehetjük a felkiáltójelet. Forradalom történt a szavazófülkékben – szögezte le [Orbán Viktor], ígérve, hogy az egész országot újjá fogják építeni.”

(Kétharmad – Hernádi Zsuzsa, Szencz Dóra, Bándy Péter, Magyar Demokrata 2010/17., április 28.)


„A magyar állampolgárság megszerzésének megkönnyítésével és a nemzeti összetartozás napjának bevezetésével Magyarország végre megragadta, ami az övé, és bejelentette az igényét arra, ami az övé lehet. 1920-ban Trianonban, majd 1947-ben Párizsban kizökkent a közép-európai idő. Megtörténhet-e a végleges helyrebillentése?”

(Született június 4-én – Monostori Tibor, Magyar Demokrata 2010/22., június 2.)


„A magyar mítosz a Szent Koronában ölt testet. Ami a magyart kiemelkedően magyarrá teszi, e szentséges tárgyban benne foglaltatik. Minél többet tudunk róla, annál közelebb jutunk önmagunkhoz.”

(A korona románca – Bencsik András, Magyar Demokrata 2010/24., június 16.)


„Nem tudnám itt hagyni ezt az országot, azt hiszem, túlságosan magyar érzelmű vagyok.”

(Állócsillag – Szentei Anna interjúja Miklósa Erikával, Magyar Demokrata 2010/31., augusztus 4.)


„595 polgármesteri szék, 261 megyei közgyűlési mandátum, 2953 képviselő-testületi hely. A vasárnapi önkormányzati választás minden korábbinál nagyobb fideszes győzelmet hozott, Magyarország térképén alig maradt vörös vagy fehér folt.”

(Kilenctized – Bándy Péter, Jókuthy Zoltán, Magyar Demokrata 2010/40., október 6.)


„Magyarország legsúlyosabb ökológiai katasztrófája következett be (…). A timföldgyártás egyik mellékterméke, a vörösiszap az ajkai tározóból a szomszédos kistelepülésekre zúdult.”

(Vörös vérmező – Juhári Andrea, Magyar Demokrata 2010/41., október 13.)


„Európa gazdag és fejlett országaiban a díszelgő alakulatok az adott ország történelmének legszebb egyenruháit viselik, mivel feladatuk nevükből adódóan nem harci, hanem protokolláris jellegű. Ez alól csak Magyarország kivétel. Nálunk még ma is a tömeghadsereg jellegtelen katonái parádéznak. Ideje változtatni ezen.”

(Hajrá, huszárok! – Bencsik András, Magyar Demokrata 2010/42., október 10.)


„2010 a katasztrófák éve volt. Árvíz, felhőszakadás, löszfalomlás, vörösiszap szakadt ránk sűrű egymásutánban, ráirányítva a figyelmet arra, hogy a váratlan helyzetekre, amennyire lehet, igenis fel kell készülni.”

(Vízzel a víz ellen – Hernádi Zsuzsa, Magyar Demokrata 2010/43., október 27.)


„Össze sem lehet hasonlítani az idei október huszonharmadikát a tavalyival, főleg nem a 2006-ossal… (…) Jó volt látni, hogy az emberek szabadon, kordonok nélkül emlékezhettek a forradalom évfordulójára.”

(Most befejezzük ’56-ot – Bándy Péter interjúja Wittner Máriával, Magyar Demokrata 2010/44., november 3.)


„A negyven év szocializmus (…) legnagyobb bűne a rengeteg ártás, bántás, kínzás és szenvedés mellett az volt, hogy megszakította a magyar történelem folytonosságát.”

(Isten, haza, szeretet – Farkas Anita interjúja Pataky Attilával, Magyar Demokrata 2010/50., december 15.)

Korábban írtuk