Hirdetés

„Amit a sors ötszáz éve Mohácsnál kicsavart a kezünkből, teljes és maradéktalan önrendelkezésünk immár a miénk. Ennek a történelmi sikernek szimbólumnál sokkal nagyobb erejű betetőzése az új Alaptörvény hatályba lépése.”

(Bencsik Gábor – A díszalbum megszületett, Magyar Demokrata 2012/1., január 4.)


„Földrészeken átnyúló, nemzetközi nagykoalíció állt össze Magyarország ellen, mert hazánk szakítani kíván a gyarmati státussal. A hadjárat célja Orbán Viktor antidemokratikus eltávolítása, hasonlóan az Olaszországban és Görögországban végrehajtott államcsínyekhez.”

(Új Trianon fenyeget – Ágoston Balázs, Magyar Demokrata 2012/2., január 11.)


„Félmillió ember kérte a hathatós oltalmat Gábriel arkangyal szobrának tövétől indulva az Országházhoz, ahol végül aranyszínű galambok kezdtek el röpködni a Parlament fölött az ég sötét kárpitján, mint az angyalok.”

(Aranyszínű galambok – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata 2012/4., január 25.)


„Mohácsi Viktória Kanadába emigrált. A volt SZDSZ-es európai parlamenti képviselő különösebben nem fog hiányozni, ám az eset kapcsán a magyarországi cigányok Kanada iránti vonzalma mögött az anyagi megfontolásokon túl átfogó magyarellenes kommunikációs hadjárat szándéka sejlik föl.”

(Több is veszett Mohácsnál – Kifulladóban a rasszizmusipar Magyarországon – Ágoston Balázs, Magyar Demokrata 2012/7., február 15.)


„Kifejezetten magyar problémákat akarunk felmutatni, olyanokat, amelyek az egész nemzetet érintik – fogalmazza meg művészeti ars poeticáját az Új Színház igazgatója.”

(Korunk hőse – Farkas Anita interjúja Dörner Györggyel, Magyar Demokrata 2012/8., február 22.)


„Ők nem tudják, de mi tudjuk, Európa történelme akkor bicsaklott tragédiákba, amikor megtagadta a keresztény erkölcsöt és értékrendet, mondjuk ki: nemritkán áruló keresztények közreműködésével. Ezenfelül az unió vezénylői nem ismerik föl nemcsak Európát, hanem a fehér embert is fenyegető halálveszélyt. És ahelyett, hogy erre összpontosítanának, a magyart nyüstölik, aki mindig csak a túlélésért volt renitens. Istenem! Mekkora ökrök gyülekezete ez az EU. Rémület!”

(Csodálkoztok? – Szalay Károly, Magyar Demokrata 2012/9., február 29.)


„[A hungarikumtörvény] a szívügyem volt. Nagyon lényegesnek tartom, hogy összegyűjtsünk, megőrizzünk mindent, ami magyar érték, legyen az étel, bor, művészeti alkotás, vagy éppen ruházat. Ez a törvény ehhez teremtette meg a hátteret.”

(Magyar érték – Bándy Péter interjúja Fazekas Sándorral, Magyar Demokrata 2012/15., április 11.)


„Hét egyezmény Kínával, magyar invázió Kazahsztánban, szaúdi miniszterek sereglése Budapesten – a keleti nyitás immár konkrétumokban is testet ölt. Az egészséges egyensúlyra törekvő politika még útja elején jár, de bizakodhatunk.”

(Keleten a helyzet változik – Ágoston Balázs, Magyar Demokrata 2012/20., május 16.)


– Nem erre számítottál a rendszerváltáskor?

– Én annak idején alig vártam a felszabadulást. Mindig abban reménykedtem, hogy egyszer csak meghal Kádár János, és elindulnak a dolgok az országban. És arra kellett rájönnöm, hogy ez, ami itt van, nem az oroszok bűne. Azok rég hazamentek, Kádár halott, és én ugyanazt látom.”

(Spirálhatás – Szentei Anna interjúja Takáts Tamással, Magyar Demokrata 2012/21., május 23.)


– Gondolt-e arra később, hogy hiába volt az egész? Hiszen nem bukott meg a rendszer.

– Soha nem éreztem fölöslegesnek a forradalmat. De 1994-ben, s aztán 2002-ben, látva, hogyan térnek vissza a hatalomba az egykori kommunisták, bizony többször is elgondolkodtam azon, megérte-e ennyi ártatlan embernek az életét, a vérét adnia ezért az országért.”

(Össze kell kapaszkodnunk – Bándy Péter interjúja Wittner Máriával, Magyar Demokrata 2012/24., június 13.)


„Nagyon örültem a [Budapest] díszpolgári címnek, mert ez volt munkám első hivatalos elismerése. (…) A díjat testvéreim nevében is köszönöm, mert ők életükben nem nagyon kaptak díjakat.”

(Lelki ember – Szakács Gábor interjúja Frenreisz Károllyal, Magyar Demokrata 2012/31., augusztus 1.)


„[A fölszállott a páva] nyilvánosságot ad a másik Magyarországnak, ahol nem a konzumidióták kapják a főszerepet, hanem azok, akiknek személyes, élő kapcsolatuk van a népművészettel.”

(A másik Magyarország – Szentei Anna interjúja Zsuráfszky Zoltánnal, Magyar Demokrata 2012/46., november 14.)


„Egy nagyon kedves erdélyi barátunk, Levente mondta a Gasztroangyal forgatásán, hogy a múltból csak a parazsat érdemes elhozni, a hamut ott kell hagyni.”

(Csupa jót látok – Fehérváry Krisztina és Szentei Anna interjúja Borbás Marcsival, Magyar Demokrata 2012/51-52., december 19.)

Korábban írtuk