Hirdetés

„A szabadkőművesek radikális társadalmi változásokat kívántak, új Magyarországot, új nemzetet, új kultúrát akartak meghonosítani. Maguknak vindikálták a kultúra és a civilizáció hordozásának kizárólagos és megfellebbezhetetlen jogát, lenézve és megvetve mindazt, amit addig a magyar szellem felhalmozott. Ugyanez a kirekesztő szellemiség köszönt vissza a rendszerváltozás időszakában.”

(„SZDSZ vagy Mucsa” – Ágoston Balázs interjúja Raffay Ernővel, Magyar Demokrata 2013/4., január 23.)


„A liberális média zseniálisan futtatja a hozzájuk csapódott féltehetségeket is, a nemzeti oldal pedig tunya, irigy, és ami a legszörnyűbb: a baloldalnak igyekszik megfelelni.”

(Hadsereg nélkül – Farkas Anita és Fehérváry Krisztina interjúja Szalay Károllyal, Magyar Demokrata 2013/4., január 23.)


„A hatósági kommunikáció (…) katasztrófa volt. A helyzetet az egyetlen profi, a miniszterelnök mentette meg, aki hazatérvén egy durva uniós csatából, azonnal az országutakra ment, mert tudta, hogy ilyenkor nem a fűtött irodában kell nyilatkozni, hanem kint a hómezőn, hisz ez ad erőt a még bajban lévőknek.”

(Hullt a pelyhes fehér hó – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata 2013/12., március 20.)


„A Boldogasszony zarándokvonat négynapos útja (…) mindegyikünk számára bebizonyította, a magyar nemzetet nem lehet szétszakítani néhány tollvonással.”

(Összetartozunk – „Jó lenne, ha otthon is így szeretnénk egymást” – Szencz Dóra, Magyar Demokrata 2013/22., május 29.)


„A programtalan balliberális értelmiség a humortalan Farkasházy Tivadar szárszói telkén gyűlt össze, többéves szünet után, hogy arról vitatkozzon, az egyesült bal- és liberális oldal a megújulás vagy a korhadt, de még mindig élő bolsevizmus jegyében készüljön fel a jövő évi választásra.”

(Vörös zombik a kertben – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata 2013/26., június 26.)


„Indulatoktól sem mentes vita után megszavazta az Európai Parlament baloldali-liberális többsége a Tavares-jelentést. Orbán Viktor szerint a dokumentum súlyosan sérti, korlátozza Magyarország függetlenségét, s a jelentés révén gyámság alá akarják helyezni az országot.”

(A birodalom visszavág – Bándy Péter, Magyar Demokrata 2013/28., július 10.)


„Rózsa Sándor maradt meg egy korosztály emlékében. Igaz, hogy sokszor azonosítanak a betyárkirállyal, én mégis polgári családból származom, abszolút polgári neveltetéssel, ilyeténképpen polgári módon is gondolkodom.”

(A szabadság alapja a becsület – Farkas Anita interjúja Oszter Sándorral, Magyar Demokrata 2013/31., július 31.)


„Ha már (…)  Lengyel László szürke kardigánját emlegettük: a szocialisták és a liberálisok ma olyanok, mint amikor egy húsz éve hordott, feslett, idejétmúlt ruhadarabot befújnak egy drága parfümmel, hogy elnyomják a molyirtó szagát. Lehet, hogy a naftalin helyett üde tavaszi illatot érzünk, a ruha attól nem lesz használhatóbb.”

(Leplezett naftalinszag – Bándy Péter vezércikke, Magyar Demokrata 2013/32., augusztus 7.)


„Néhány napon belül visszafizeti hazánk az IMF-től felvett kölcsön még hátralevő, 2013-ban és 2014-ben esedékes részleteit. Mindennek eredményeként szeptemberben bezár a szervezet budapesti irodája, jelképezve, hogy hazánk visszanyerte gazdasági függetlenségét. Mindez óriási változás ahhoz képest, hogy egy éve még azzal riogattak: csak újabb IMF-készenléti hitelmegállapodással biztosítható hazánk fizetőképessége.”

(Goodbye, IMF! – Kárász Andor, Magyar Demokrata 2013/32., augusztus 7.)


„Nem azért kell védenünk a kultúrát, az identitást, a nyelvet, mert veszélyben van, hanem azért, hogy ne legyen veszélyben. Na ezt nevezik konzervatív gondolkodásnak.”

(A Tündérkert csillaga – Farkas Anita és Szentei Anna interjúja Szarvas Józseffel, Magyar Demokrata 2013/35., augusztus 28.)


„Vitéz Nagybányai Horthy Miklós rehabilitálása, emlékművének felállítása a nemzeti középosztályra vár.”

(Horthy a lépcsőházban – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata 2013/45., november 6.)


„Ünnepélyes keretek között tett állampolgársági esküt Böjte Csaba és édesanyja, Böjte Julianna december 5-én az Országházban, a Szent Korona előtt. (…) Orbán Viktor [azt mondta]: Magyarország számára megtiszteltetés, hogy Böjte Csabát és édesanyját köszöntheti ötszázezredik és ötszázezer-egyedik új állampolgáraként.”

(Ötszázezer – Elek Nikolett, Magyar Demokrata 2013/50., december 11.)


„Nagyon jó irányba halad az ország, s ezért meg kell védenünk, amit az elmúlt három és fél évben elértünk.”

(Eltűnhet minden rossz – Szencz Dóra és Szentei Anna interjúja Demjén Ferenccel, Magyar Demokrata 2013/51-52., december 18.)

Korábban írtuk