Hirdetés

„Magyarország történelmében közel száz éve nem volt példa arra, hogy az infláció negatív tartományba kerüljön, ugyanekkor a gazdaság teljesítménye tartósan Európa egyik legjobbja legyen.”

(Csak józannak kell maradni – Bencsik András, Magyar Demokrata, 2015/1., január 7.)


„A támadók a [Charlie Hebdo] lap korábbi, Mohamed prófétáról közölt karikatúrái miatt álltak bosszút. A katonai precizitással végrehajtott akcióban a támadók tizenkét újságíróval és karikaturistával, majd menekülés közben két rendőrrel végeztek.”

(Bosszút álltak Charlie-n – Sayfo Omar, Magyar Demokrata, 2015/2., január 14.)


„A nemzetközi építésszakma összesen mintegy kétmilliárd forint értékű munkát tett bele ezekbe a pályázatokba (…) Magyarországon száz éve egyetlen épület sem valósult meg nyílt nemzetközi tervpályázat eredményeképpen.”

(Liget Budapest – Farkas Anita interjúja Baán Lászlóval, Magyar Demokrata, 2015/3., január 21.)



„Angela Merkel leszögezte, hogy Németország nem fogja fegyverekkel támogatni Ukrajnát, mert meggyőződése, hogy a konfliktus békés úton is rendezhető, így ebben a kérdésben Németország és Magyarország közös platformra tud helyezkedni.”

(A béke pártján állunk – Hernádi Zsuzsa, Magyar Demokrata, 2015/5., február 4.)


„Lelkiismereti okokra hivatkozva fel- és lemondott a Simicska Lajoshoz köthető médiacsoport majdnem összes médiuma, a HírTV, a Magyar Nemzet, a Lánchíd Rádió és az MNO.hu szinte teljes vezetése.”

(Kirúgok minden orbánistát! – Bándy Péter, Magyar Demokrata, 2015/6., február 11.)


„Egy ciklusokon átívelő, nagyszabású rekonstrukciót követően újra régi pompájában tárul majd elénk a Budavári Királyi Palota. (…) újra az ezeréves Magyarország legfontosabb jelképe lesz közjogi és szakrális értelemben egyaránt.”

(Budavár feltámad halottaiból – Bencsik András, Hernádi Zsuzsa, Magyar Demokrata, 2015/13., április 1.)


„A völgyben egymást méregeti a két új ellenfél. Ezúttal az Egyesült Államok és Kína. [Kína] átmenetileg visszavonulhat, stratégiát válthat, engedményekre kényszerülhet, de legyőzni nem lehet.”

(Őrszemek a Nagy Falon – Szentesi Zöldi László, Magyar Demokrata, 2015/14., április 8.)



„Négy hónappal a második minszki egyezmény után, az ukrajnai tűzszünet végleg összeomlott. (…) Eközben a NATO a hidegháború vége óta eltelt időszak legnagyobb kelet-európai csapaterősítése mellett döntött.”

(Ukrajnában tombol a háború – Sayfo Omar, Magyar Demokrata, 2015/26., július 1.)


„Őfelsége a mi legféltettebb kincsünk, egy rejtélyes összeköttetés ég és föld között, amit sokan el akartak ragadni tőlünk, mert nem tudták, hogy a magyar Szent Korona akkor is a miénk, ha éppen nincs az országban.”

(A hagyomány él és folytatódik – Országh Péter interjúja Woth Imrével, Magyar Demokrata, 2015/28., július 15.)


„A »Szabadságharc 2.0« egyetlen ügye mára a bevándorlás témaköre lett. Ez az egyetlen ügy, ami egyértelműen megfordította a Fidesz- és kormányellenes hangulatot az egész jobboldalon, de még részben a baloldalon is.”

(Tusnádfürdő 2015: egy ügyű beszéd – Zárug Péter Farkas, Magyar Demokrata, 2015/30., július 29.)


„Toronymagasan vezeti a republikánus elnökjelöltek népszerűségi listáját Donald Trump. A botrányos kijelentéseiről ismert politikus-showman tündöklése példa nélküli az amerikai politika történetében.”

(A nép milliárdos gyermeke – Sayfo Omar, Magyar Demokrata, 2015/33., augusztus 19.)


„Nem tudok elszakadni a kultúrától, hiszen, ha nem túlzást ezt állítani, éltető erő az életemben. Sokan támadnak is emiatt, nem tudják megbocsátani, hogy a konzervatív politikai táborban, az aktív politikusok között is akad olyan, aki otthonosan mozog a kultúrában.”

(Nem működik a liberális elképzelés – Szentei Anna interjúja L. Simon Lászlóval, Magyar Demokrata, 2015/37., szeptember 16.)


„A magam részéről nem ellenzem, ha valaki szerencsét próbál, és igyekszik egy kis pénzt keresni, de annak a gondolatnak soha nem szabad eltűnni, hogy végül haza kell jönni. Több dal is e gondolat jegyében született.”

(A zene menedék – Ágoston Balázs interjúja Nyerges Attilával, Magyar Demokrata, 2015/40., október 7.)


„Én az íráshoz értek, abban kell a legtöbbet kihoznom magamból. Később magam is elcsodálkoztam, hogy a figurákat már nem is tudnám másként elképzelni, mint amilyennek a rajzolók megalkották vagy a bábtervezők megtervezték.”

(Varázslatos irodalom – Barta Boglárka interjúja Csukás Istvánnal, Magyar Demokrata, 2015/47., november 25.)


„Én mindig azt mondom a leendő anyukáknak: adj két évet az életedből annak az emberpalántának, akit a világra hoztál! Ne csak színleg, tessék-lássék. Add oda magad egészen, mert ezzel lehetőséget adsz neki az egészséges életre.”

(A nagyobb erő bekebelezi a kisebbet – Nagy Ida interjúja Bagdy Emőkével, Magyar Demokrata, 2015/50., december 16.)

Korábban írtuk