Hirdetés

„Attól, hogy a migránst menekültnek nevezik, még migráns marad. (…) Attól, hogy a nemzeti érzést nacionalizmusnak nevezik, még nemzeti érzés marad. Attól, hogy a normalitás védelmét szélsőségességnek nevezik, még a normalitás védelme marad. Attól, hogy a nép akaratának képviseletét populizmusnak nevezik, még a nép akaratának képviselete marad.”

(Szavak háborúja – Bencsik Gábor, Magyar Demokrata 2019/3., január 16.)


„A liberalizmus legfőbb hibája, hogy nem enged felnőni. A nőket meghagyja vénuszi életszakaszban, amikor magukat kelletve el kell »adniuk« magukat, a férfiakat meg ott tartja a kamaszkorban. Nyersebben fogalmazva: a liberalizmus hatására a nőből kurva lesz, a férfiból gyerek.”

(Ki a konyhába! – Pozsonyi Ádám, Magyar Demokrata 2019/4., január 23.)


„Ahogy Madách is állást foglal az emberi lét értelmére vonatkozó kérdésben, mert ő kimondja, hogy hiszi a jövőt, nekünk is színt kell vallanunk. (…) Színházi alkotókként akkor vagyunk hűségesek Madách szellemiségéhez, ha határozott gesztussal egyértelmű üzenetet fogalmazunk meg.”

(Erőt nyerni a hitben – Farkas Anita interjúja Vidnyánszky Attilával, Magyar Demokrata 2019/6., február 6.)



„A tagországok nagyobbik hányada számára veszteséget hozott a közös európai valuta. (…) az euróval a kevésbé fejlett országok elveszítették valutájuk leértékelésének lehetőségét, ami alacsonyabb gazdasági növekedést, nagyobb munkanélküliséget és visszaeső adóbevételeket hozott.”

(Az euró csapdájában – Szarka Sándor, Magyar Demokrata 2019/12., március 20.)


„A Nyugat valami okból a lassú öngyilkosságot választotta, amíg a Kelet a túlélést. (…) Ki lesz a győztes? (…) A választ az idő hordozza. És az idő ezúttal könyörtelenül a Keletnek dolgozik.”

(Észak és Dél, Kelet és Nyugat – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata 2019/13., március 27.)


„[Orbán Viktor] kormánya egy konzervatív ihletettségű kormány, számára ugyanolyan fontos a hétköznapi emberek, melósok véleménye is. Talán még fontosabb, hiszen utóbbiak két lábbal a földön állnak, a valóságból indulnak ki, míg az értelmiség szeret ideologizálni. Ideológiát erőszakolni a valóságra pedig láttuk, hogy hova vezet: ezt hívták kommunizmusnak.”

(Az irodalom nem egy gettó – Farkas Anita interjúja Demeter Szilárddal. Magyar Demokrata 2019/15., április 10.)


„[Szeleczky Zita] 1990-ben jött haza először, élményeiről pedig így mesélt hűséges barátjának: »Tudja, Tiborkám, valami csodálatos volt! Az emberek úgy néztek rám, hogy láttam az arcukon, sugárzott, hogy szeretnek! Ennél jobb érzést én soha nem éreztem!«”

(Egy vagyok a magyarsággal – Elek Nikolett, Magyar Demokrata 2019/16., április 17.)


„Még lángolt a keresztény világ egyik ékessége, még zokogva imádkoztak térden állva a párizsi utcákon a hívő emberek, akiknek mérhetetlen fájdalmat okozott a [Notre-Dame] meggyalázása, (…) amikor a Macron-kormány sietve kiadta a nyilatkozatot: »A hatóságok kizárták a gyújtogatást.«”

(Egy korszak véget ért – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata 2019/17., április 24.)



„A táj, az angol mezők, a svájci hegycsúcsok, a magyar puszta mind összefonódnak a nemzetek arculatával és identitásával. (…) a környezetvédelem, a természetvédelem, valamint a klímaváltozás elleni harc (…) nem idegen a jobboldaltól, hanem annak alapját képezi. Kár lenne mindezt átengedni a balliberális térfélnek.”

(Zöldhullám Európában – Sayfo Omar, Magyar Demokrata 2019/24., június 12.)


„A szocializmus alatt nyugatias jóléti államra vágytunk, de mire elérkeztünk oda, hogy csatlakozzunk a hőn áhított Nyugathoz, addigra ők megváltoztak.”

(Felülírt népakarat – Lass Gábor interjúja Fricz Tamással, Magyar Demokrata 2019/30., július 24.)


„A trieszti kikötő megnyitása azt bizonyítja, hogy Magyarország ismét szintet lépett az önálló gazdasági tér megteremtésében. (…) A nemcsak szavakban, de immár tettekben is megmutatkozó keleti nyitásegyúttal komoly jelzés a jövőre nézve.”

(Tengerre, magyar! – Szentesi Zöldi László, Magyar Demokrata 2019/32., augusztus 7.)



„Mindkét izomsorvadásban szenvedő kisfiú kezelésére összegyűlt az a több száz millió forint támogatás, amely az állapotjavulásukat lehetővé tevő amerikai gyógyszer megvásárlásához szükséges.”

(Hétköznapi magyar csoda – Példátlan hazai összefogás Zentéért és Leventéért – Szabó Judit, Magyar Demokrata 2019/45., november 6.)


„A modern világ katedrálisai a stadionok, ahol a kor leghatásosabb misztériumai zajlanak (…) Hogy milyen a Puskás Aréna? Hatalmas, sőt gigantikus – és mégis kecses. (…) Ez itt a mi Colosseumunk.”

(Katedrális – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata 2019/47., november 20.)

Korábban írtuk