Hirdetés

„A honfoglaló magyaroknak a korabeli európai ismereteket jóval túlhaladó tudásuk volt az orvoslás terén. (…) A [verebi sírban talált] férfi 20-24 éves lehetett, fején koponyalékelés helye látszódott, amelyet életében a feje közelében fellelt ezüstlemezzel fedett, ezzel védve a csonthiányt. (…) A fején tátongó hatalmas lyuk nem sérülésből ered, hanem operáció eredménye.”

(Agyafúrtnak lenni hungarikum – Erdélyi E. Péter, Magyar Demokrata, 2022/5., február 2.)


„A 2010-es kormányváltástól számolva, 2022 elején született meg az egymilliomodik gyermek. (…) Megduplázódott azok aránya, akik már nemcsak kettő, hanem három gyermekben gondolkoznak.”

(Egymillió gyermek már megszületett – Lass Gábor interjúja Fűrész Tündével, Magyar Demokrata, 2022/6., február 9.)


„Oroszország megelégelte, hogy a Nyugat figyelmen kívül hagyja az érdekeit, a NATO már a határainál van, Ukrajna pedig nyolc éve játszik vele, és sokakat meglepve teljes körű támadást indított Ukrajna ellen.”

(A farkas tényleg megjelent – Stier Gábor, Magyar Demokrata, 2022/9., március 2.)


„A magyarul hamar megtanuló József nádor első felesége, Alekszandra Pavlovna Romanova orosz nagyhercegnő (…) javaslatára lett piros-fehér-zöld a magyar zászló. (…) Ilyen különös a magyar történelem: egy magyar szívű Habsburg-főherceg orosz cárkisasszony felesége egy gyönyörű zászlót ajándékozott nekünk.”

(A kokárda színeiről – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata, 2022/11., március 16.)


„Márki-Zay Péter, az ellenzék messiása pár óra leforgása alatt az ellenzék bűnbakjává vált, (…) miközben Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter egyből a torkának ugrott. A jobboldal a kormányrúdnál, a Mi Hazánk a parlamentben, a balliberális ellenzék romokban.”

(Jobboldali Nándorfehérvár, baloldali Mohács – Pataki Tamás, Magyar Demokrata, 2022/14., április 6.)


„A győztes joga és szerintem felelőssége a megbékélés irányába terelni a dolgokat. Előre kell tekinteni. (…) Nincs idő pihenni, de őszintén szólva, nem is vágyom rá. Dolgozni akarok. A tettek mindig jobban érdekeltek a szavaknál.”

(Új korszakot kezdünk – Szalma György interjúja Lázár Jánossal, Magyar Demokrata, 2022/15., április 13.)


„Évszázados elhanyagoltság után megújul a Citadella. (…) A látogatók elől elzárt, életveszélyes romok a Várkapitányság irányításával most lassan újjászületnek, a falak között hamarosan múzeum és Budapest egyik legszebb közparkja várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.”

(Modern erőd születik – Barta Boglárka, Magyar Demokrata, 2022/16., április 20.)


„A találkozón szóba került (…), hogy népességarányosan Magyarország fogadta be a legtöbb menekültet Ukrajnából. »Minden idők legnagyobb humanitárius akcióját bonyolítjuk le« (…) – hangsúlyozta a miniszterelnök, hozzátéve: ezt a Szentatya is megemlítette, és arra biztatta, hogy e jó szokásunkat ne adjuk fel.”

(Ti Szent Márton népe vagytok! – Hertelendy Gábor, Magyar Demokrata, 2022/17., április 27.)


„1990 után néhány megye nevében óvatosan megjelentek a régmúlt idők emlékei, így lett például Szabolcs-Szatmárból Szabolcs-Szatmár-Bereg megye. Ám e téren még bőven van adóssága a magyar államnak.”

(Emlékezzünk arra, ami a miénk! – Ágoston Balázs, Magyar Demokrata, 2022/26., június 29.)


„Egyvalamiben azonban igaza lett Sorosnak. Ha ezzel a háborúval nem sikerül végzetesen meggyengíteni Oroszországot, (…) végveszélybe kerül a nyílt társadalom eszméje és a liberális világrend, amelyet annyi évtizeden át építgetett álszentségből, kapzsiságból, korrupcióból és embertelenségből.”

(Sorosnak igaza lesz – Nagy Ida, Magyar Demokrata, 2022/30., július 27.)


„Az érzelmeket nehéz megfejteni [Milák Kristóf] arckifejezéseiből, de nem véletlenül mutat keveset magából, a szavait is gondosan megválogatja. (…) Ez az élet napi szinten megpróbáltatás. Az évek megedzik az embert olyanra, ami nem mindenkinek szimpatikus, [mondta az úszó].”

(Egy öntörvényű zseni útja – Kovács Zsófia interjúja Milák Kristóffal, Magyar Demokrata, 2022/32., augusztus 10.)


„látom és olvasom, hogy Budapest rossz. (…) Fura a konzervatív kánon. (…) A fővárosban több magyar nyelvű ember él, mint Felvidéken. Sok Budapesten a hülye? Nos, Erdélyben meg sok a román. Utáljuk akkor Erdélyt? Hagyjuk el mi, jobboldaliak a várost, és engedjük át a másik oldalnak, miközben az erdélyit meg kárpátaljait biztatjuk, hogy maradjon és tartson ki?”

(Csúnya Pest – Pozsonyi Ádám, Magyar Demokrata, 2022/42., október 19.)


„Az ima sok mindent megold, ha hívő valaki, ha nem. Még azoknak is javaslom, hogy néha mondjanak el egy imát, akik (…) nem hisznek Istenben. Ha nem Istenért, akkor legalább magukért imádkozzanak.”

(„Ateistáknak is javaslom az imát” – Pataki Tamás interjúja Petrás Máriával, Magyar Demokrata, 2022/51., december 21.)

Korábban írtuk