Pilóta nélküli repülőszerkezetek egy lakóház 10. és 11. emeletén tüzet okoztak, egy másikban pedig a nyolcadik emeleten károkat. Két sebesült állapota súlyos. Az első jelentések egy kilencéves gyermek haláláról is beszámoltak, de ezt az értesülést később cáfolták.

Hirdetés

Vorobjov szerint összesen 14 drónt lőttek le éjszaka a moszkvai régióban, Podolszk, Ramenszkoje, Ljuberci, Domogyedovo és Kolomna környékén. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester bejelentette, hogy az egyik pilóta nélküli repülőgép roncsai a Zsukovszkij nemzetközi repülőtér közelében zuhantak le, amelyet átmenetileg lezártak a forgalom elől.

A többi moszkvai repülőtéren és Kazanyban is több órára felfüggesztették a repülőgépek indítását és fogadását. Lelőtt drónok repeszei által okozott károkról számolt be Mihail Suvalov, a Moszkva megyei Kasira város polgármestere is.

A lehulló darabok egy óvoda és egy lakóház épületét rongálták meg. Tula megyében egy üzemanyagot tároló létesítményre hullottak egy távirányítású repülőszerkezet törmelékei. Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a légvédelem az éjszaka folyamán 144 ukrán drónt lőtt le vagy fogott el kilenc orosz régió felett: 72-t a Brjanszk, huszat Moszkva, 14-et Kurszk, 13-at Tula, nyolcat a Belgorodi terület felett, hetet Kaluga, ötöt Voronyezs, négyet Lipeck, egyet pedig Orjol megye légterében.

Korábban írtuk

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) a történtek után terrortámadás címén indított büntetőeljárást.