Hirdetés

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt írta, hogy az MH Klapka György 1. Páncélosdandár, a Területvédelmi Erők, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred egységei már úton vannak.

„Ott vagyunk, ahol szükség van ránk” – hangsúlyozta a miniszter.

Katonák segítik a védekezést Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegyében

Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegyében a védekezési munkák segítése érdekében elrendeltem több mint 350 katona kivezénylését – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a szaktárca MTI-nek megküldött közleménye szerint vasárnap.

Korábban írtuk

A katonák Mosonmagyaróvár, Neszmély, Pilismarót településeken és a Lajta folyó mentén segítik a lakosság, a lakóingatlanok és az anyagi javak védelmét, valamint a korábban kiépített védművek megerősítését – idézték a minisztert a közleményben. A tájékoztatás szerint a korábban Győrött, Tatán és Szentendrén kijelölt bázislaktanyákban felkészülnek a védekezésben részt vevő katonák technikai eszközök fogadására, illetve elhelyezésére. Hozzátették, hogy ezt Böröndi Gábor vezérezredes személyesen ellenőrizte vasárnap, amikor meglátogatta a kijelölt helyszíneket. A védekezésbe a területvédelmi tartalékos állomány is bekapcsolódik – közölték.