A Ferencváros hat fordulóval a zárás előtt megnyerte a labdarúgó OTP Bank Ligát.A fővárosi zöld-fehér csapat 2-1-re kikapott ugyan Debrecenben a 28. fordulóban, de előnye így is behozhatatlan, mivel közvetlen üldözője, az MTK ugyancsak vereséget szenvedett, Pakson. Az FTC és az MTK között így megmaradt a 22 pontos különbség.
    
A Ferencváros legutóbb tizenkét éve volt bajnok, a mostani a klub történetének 29. elsősége. Az FTC a következő idényben a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesz érdekelt.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
DVSC-TEVA – Ferencváros 2-1 (2-0)
Debrecen, 5658 néző, v:
gólszerzők: Takács T. (28., 30.), illetve Sesták (62.)
kiállítva: Ramírez (90.)

Debrecen: Verpecz – Jovanovic, Mészáros, Brkovics, Lázár – Varga J. – Bódi (Ferenczi, 58.), Holman (Kulcsár, 81.), Szakály, Horváth Zs. – Takács T. (Tisza, 84.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro (Hajnal, 78.), Ramírez – Trinks (Lamah, 46.), Gera – Sesták, Nagy D. (Varga R., 78.),  Radó – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.

Az első félidő első felében a Ferencváros játszott fölényben, ebben az időszakban komolyabb lövőhelyzet is csak a fővárosiak előtt adódott. A 28. és a 30. percben azonban első igazi lehetőségeit gólra váltotta a DVSC: mindkétszer Takács Tamás volt eredményes, s így magabiztos előnnyel ment szünetre a hazai gárda. 
    
Fordulás után néhány perccel ismét a gólvonalról kellett mentenie a Ferencváros védelmének, azután viszont a fővárosi együttes beszorította a kapuja elé a hajdúsági csapatot. A szépítés fél órával a lefújás előtt jött össze a Fradinak, a szlovák válogatott Sesták révén, de a hátralévő időben az egyenlítésre már nem futotta az erejéből. Az utolsó percekben a vendégtáborból így is zúgott a „Bajnokcsapat!”

MTI/Demokrata.hu